Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко чекають "остаточного переламу" до позитиву

Понеділок, 3 серпня 2009, 13:23

У Кабінеті міністрів бачать перші ознаки стабілізації економічної ситуації.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Безумовно, удар по економіці України, як і інших країн, був дуже сильним. Ніхто з аналітиків не міг спрогнозувати таких масштабів світової кризи", - зазначив він, коментуючи втрати української економіки від першої хвилі кризи.

Найбільш помітним ударом, за словами Турчинова, став "різке стиснення зовнішніх ринків металургійної і хімічної продукції - саме ці галузі, а також банківський сектор постраждали найбільше".

"Втрати серйозні, і, на жаль, світові ринки продовжує морозити. У цих умовах головне завдання для нас – пом'якшити удар, який криза завдала населенню країни", - сказав перший віце-прем'єр.

"Уже наприкінці минулого року експерти, які підігріваються заявами президента й опозиції, говорили про те, що країну очікує дефолт, що пенсії й заробітні плати з початку року припинять виплачувати. Усі ці прогнози не збулися, у тому числі завдяки рішучим діям уряду", - заявив він.

"Сьогодні ми бачимо перші ознаки стабілізації ситуації – мінімізовано інфляцію, поновлюється зростання економіки в окремих галузях. Сподіваюся, найближчим часом відбудеться остаточний перелам у позитивному напрямку", - сказав Турчинов.

На запитання, чи прогнозує він другу хвилю кризи восени, перший віце-прем'єр сказав: "Нехай негативні прогнози продовжують робити наші опоненти. Хоча свої прогнози вони постійно намагаються підкріплювати деструктивними діями".

"Депутати від Партії регіонів блокують парламент, коли необхідно приймати антикризові закони. Президент ветує найважливіші рішення уряду в надії на те, що це негативно вплине на рейтинг прем'єр-міністра як кандидата в президенти. Звісно, це не сприяє стабілізації ситуації в країні", - сказав Турчинов.

"Але, незважаючи на всі ці проблеми, ми працюємо, утримуємо країну від падіння і боремося з кризою", - запевняє він.

За словами Турчинова, "завдання Кабінету міністрів – не лякатися кризи і не лякати кризою, а долати її, забезпечуючи роботу економіки країни і держави в будь-яких умовах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування