Закарпатське село повстало проти міліції

Вівторок, 4 серпня 2009, 17:17

Омбудсмен Ніна Карпачова взяла на контроль конфлікт між міліцією та жителями села Драгово Закарпатської області.

Драговці звернулися до омбудсмена щодо порушень їх конституційних прав внаслідок протиправних дій працівників Хустського міськрайвідділу міліції та спецпідрозділу "Беркут" УМВС в Закарпатській області.

За інформацією Карпачової, 11 червня 2009 року між місцевими мешканцями і міліцією виник конфлікт, спричинений працівниками дорожньо-постової служби Хустського міськрайвідділу міліції, які вимагали хабарів.

Це викликало стихійний масовий протест драговців: вони намагалися винести за межі села міліцейський автомобіль та перекинули його, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу омбудсмена.

Невдовзі на місце інциденту з Ужгорода прибули бійці спецпідрозділу "Беркут", які затримали й доправили до Хустського міськрайвідділу міліції понад сорок осіб.

"Озброєні міліціонери, затримуючи підозрюваних у скоєнні правопорушення, діяли брутальними методами: вривалися у помешкання серед ночі, на очах малолітніх дітей одягали наручники на їхніх батьків", - повідомляють в апараті омбудсмена.

"При цьому затриманим було завдано численних тілесних ушкоджень та принижень, а також відмовлено у допуску адвокатів та лікарів", - додається у повідомленні.

Справа дійшла до розгляду у Хустському райсуді, який ухвалив низку постанов про притягнення до адміністративної відповідальності деяких мешканців села, які були учасниками згаданого конфлікту.

Однак Апеляційний суд Закарпатської області скасував зазначені рішення, мотивуючи це недоведеністю звинувачень у непокорі сельчан працівникам міліції, відсутністю у протоколах пояснень затриманих, прізвищ та адрес свідків і потерпілих.

За дорученням Карпачової, її представники також зустрілися з керівниками Хустського району, "які висловили неабияку стурбованість неадекватними діями працівників міліції".

У прокуратурі району представникам омбудсмена повідомили про порушення кримінальної справи за даним інцидентом.

А начальник Управління Міністерства внутрішніх справ в Закарпатській області Павло Кононенко поінформував, що викладені вище факти наразі ретельно вивчаються, проводиться службове розслідування, про результати якого буде повідомлено омбудсмена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...