Пукача оберігає потрійна охорона навіть від родичів

Середа, 5 серпня 2009, 10:16

У Олексія Пукача немає причин намагатися покінчити життя самогубством, стверджує його колишній адвокат Сергій Осика.

"Він співпрацює зі слідством, розраховує на поблажливість з боку суду. Усі дії Пукача свідчать про те, що він бореться за своє життя – навіщо ж йому вішатися?", - сказав адвокат газеті "Комерсант-Україна".

На його думку, інформація про знайдену в камері екс-генерала мотузку – "дурість".

"Його охороняє потрійна охорона, йому навіть не дозволяють передавати в камеру речі від родичів – ні воду, ні їжу, щоб його, не дай Боже, не отруїли", - сказав Осика.

На його думку, поява чуток щодо розслідування справи про організаторів убивства журналіста Георгія Гонгадзе, пов'язана з обмеженням доступу до інформації про хід слідства.

"Генпрокуратура перекрила підхід до Пукача, обмежила ЗМІ й суспільство в інформації про те, що реально відбувається, і це обмеження породило масу чуток і дезінформації", - каже Осика.

Як відомо, у вівторок у ЗМІ з'явилася інформація про те, що під час ранкового огляду камери, де утримується Пукач, була виявлена півтораметрова мотузка.

Пізніше в Генпрокуратурі заявили, що в СБУ їм категорично спростували такі дані – ніякої мотузки в камері не було.

Керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко також запевнив, що боятися за життя Пукача немає підстав – його безпеку забезпечують бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" і ведеться спостереження за допомогою відеокамер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування