Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конфлікт у Закарпатському селі: міліція винить нетверезих селян

Середа, 5 серпня 2009, 17:45

Закарпатська міліція наполягає на тому, що дії правоохоронців під час інциденту у селі Драгово Хустського району були законними.

У червні жителі селища Драгово, за інформацією омбудсмена, у відповідь на вимоги працівниками ДАІ хабара перевернули службовий автомобіль. Невдовзі на місце прибули бійці спецпідрозділу "Беркут", які затримали близько 40 осіб.

У міліції заявляють про те, що чимало мешканців Драгово – сезонні заробітчани, які їздять на авто, куплених за кордоном, переважно в Чехії.

Машини ці часто не розмитнені, їхні власники чіпляють на них або "ліві" номерні знаки, або взагалі їздять без номерів, нерідко скоюючи при цьому ДТП, наголошується у повідомленні.

За даними міліції, у день інциденту працівники ДАІ зупинили "БМВ", як виявилося пізніше, з "лівими" номерами.

У повідомленні стверджується, що водій зібрав по мобільному телефону "майже півсотні агресивно налаштованих молодиків, чимало з яких перебували в нетверезому стані, які погрожували міліціонерам розправою".

"Нетверезі молодики перекинули на дах міліцейський автомобіль з екіпажем... Сам процес хулігани знімали на відео своїх мобільних телефонів", - заявляють у міліції, додаючи, що за скоєння злочину було затримано майже десяток драговців.

Було порушено кримінальну справу за фактом втручання в діяльність правоохоронців, під час службового розслідування інциденту "порушень закону та неправильних дій з боку працівників міліції виявлено не було".

Щодо скарг мешканців села на хабарництво правоохоронців, у міліції заявляють, що "жодної офіційної заяви з боку самих учасників драгівського інциденту та їхніх родичів про вимагання хабарів за ці два місяці, що минуло з часу інциденту, так і не надійшло ні на анонімний "телефон довіри" міліції, ні в прокуратуру чи СБУ".

Щодо участі "Беркута", то в міліції зауважили, що лише завдяки їх вчасному прибуттю "вдалося втихомирити розбурханий некерований натовп і вгамувати нетверезих".

"А якщо хтось отримав синяка, коли його затримували працівники "Беркуту", то винна в цьому не міліція, а неадекватна поведінка п’яної людини", - додають правоохоронці.

Міліція називає інцидент "наслідком неадекватної, зухвалої поведінки самих громадян".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...