Литвин пропонує депутатам або працювати, або розпуститись

Вівторок, 1 вересня 2009, 10:25

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за проведення спеціального засідання парламенту за участі президента та уряду.

Про це він сказав під час виступу з нагоди відкриття 5-ї сесії Верховної Ради VI скликання.

"Я вважаю за необхідне повернутися до пропозиції проведення спеціального засідання ВР за участі президента та уряду", - заявив Литвин.

На такому засіданні, на його думку, слід обговорити подальний розвиток країни.

Крім того, спікер закликав депутатів визначитися, чи потрібна їм повноцінна робота Верховної Ради чи ні.

"Я однозначно за роботу Верховної Ради, за розумні компроміси, але проти перетаскування, кулуарних домовленостей", - заявив Литвин.

"Усі питання повинні вирішуватися лише в сесійній залі, на основі публічних аргументів", - наголосив він.

Литвин висловив жаль з приводу того, що Верховна Рада є не лише свідком, але й безпосереднім учасником процесу руйнації країни.

За словами спікера, ситуація у Верховній Раді є віддзеркаленням ситуації в усій країні: "Країна як і Верховна Рада функціонує за інерцією, тримається на хаосі, країну як і ВР політичні сили пристосовують до себе, їй нав’язали безперервні міжусобиці, кріпацьку систему взаємовідносин".

"Усе це обертається тим, що і Україна, і ВР випадають з часу, демонструють неадекватність, люди виживають не завдячуючи нам, а на противагу нам і нашим діям, нашій бездіяльності. Далі так тривати не може, бо далі нікуди", - заявив Литвин.

На переконання спікера, сподівання на оновлення Верховної Ради після виборів президента через її дочасні вибори – "це примітивна політика".

"На руїнах нічого путнього створити не вдасться. Верховна Рада повинна працювати. Вважаєте інакше, сліпо йдете за вказівками? Тоді давайте приймемо рішення про припинення її діяльність через саморозпуск", - запропонував Литвин.

Він закликав депутатів "почати проявляти принциповість і відійти від збайдужіння, не виконувати вказівки згори, спущені окриком або помахом руки".

"Межу дозволеного і прийнятного ми вже давно перейшли. Треба зупинитися, кожен має зробити осмислений вибір, на користь осмисленого виконання своїх обов’язків", - заявив Литвин.

"Вибори – це ще не все життя, і ними життя не закінчується", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування