Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Тимошенко хоче "закрутити гайки" бізнесу

Четвер, 3 вересня 2009, 20:13

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович пропонує ввести податкові канікули для малого сімейного та рекреаційного бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Малий і середній бізнес поки що не здатні наповнювати бюджет. Більшу частину (80%) податкових надходжень все одно забезпечують великі промислові підприємства. А тим, чий річний оборот не перевищує 10 млн., можна надати пільги", - вважає він.

"Для структур малого сімейного бізнесу - податкові канікули на десять років. Підприємці повинні бути звільнені від плати за реєстрацію, видачу патентів та інших дозвільних документів", - заявив лідер регіоналів.

Янукович вважає, що "особливу увагу треба приділити розвитку сфери послуг". "Великий бізнес занадто громіздкий і неповороткий для цієї економічної ніші", - заявив він.

"Перспективним напрямком є туристичний бізнес. Весь рекреаційний бізнес повинен бути звільнений від податків на 10 років", - зазначив депутат.

"Кредитні ставки більше 12% річних для малого бізнесу непосильні. Тільки через наведення ладу у фінансовій системі України, нормалізацію валютного курсу можна повернутися до прийнятних кредитних ставок, зробити кредитні ресурси доступними", - вважає Янукович.

Крім того, лідер Партії регіонів заявив: "Іноді складається враження, що держава оголосила війну всім своїм громадянам і, зокрема, підприємцям. У нашій країні кредит отримати їм майже неможливо. Часто змінюються податкові правила".

"Глава нинішнього Кабміну, сподіваючись отримати голоси цих громадян, із задоволенням підтримує постійні зміни правил співіснування держави і підприємців", - зазначив він.

"Під приводом боротьби зі "світовою кризою" Кабмін протягує свій "антикризовий" пакет законів, спрямований, серед іншого, на остаточне "закручування гайок" для дрібного і середнього бізнесу", - йдеться у заяві.

За словами Януковича, "особливо постраждали підприємці аграрного сектора".

Він заявив, що "вперше в історії сучасної України були припинені дотації свинарства та птахівництва". "Худоба пішла під ніж. Її поголів'я знижується. У підсумку країна з величезним аграрним потенціалом перетворилася на імпортера м'ясної продукції", - наголошується у заяві.

"Малий і середній бізнес на селі вже убитий. В інших секторах економіки він ледве дихає. Більше 36% дрібних і середніх підприємців припинили свою діяльність або "пішли у тінь", - наголосив лідер регіоналів.

"При цьому уряд заявляє, що "він працює". Чи можна назвати "працею" свідоме, цілеспрямоване знищення економіки України? "Праця" від Тимошенко - це ручне адміністративне управління замість дотримання законів", - зазначив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування