Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО КАЖЕ, ЩО НЕ МАЄ РОЗБІЖНОСТЕЙ З МОСКВОЮ

Понеділок, 7 вересня 2009, 16:56

Між Україною й Росією не існує розбіжностей щодо газових контрактів.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на брифінгу у понеділок.

"Я хочу підкреслити, що ніяких суперечок між Україною й Росією в контрактах по природному газу, по транспортуванню, тарифам не існує. Усі ці розбіжності в головах великих українських політиків, тому що там хаос, повний розброд і бажання брати хабарі", - заявила вона.

"А в наших стосунках порядок. І не треба нічого підписувати ні на початку року, ні в кінці. Тому що контракт автоматично діє 10 років, і ціна встановлюється кожен квартал, хоча ви цього навіть не відчуваєте", - зауважила прем'єр.

"Вся істерія в українському політикумі – це просто сум за хабарами й посередниками", - додала вона.

"І ніяких проблем в забезпеченні України і Європи не існує, і існувати не буде", - запевнила Тимошенко.

На питання, чи не ускладнить розрахунки за газ те, що "Газпром" відмовиться платити за транзит наперед, Тимошенко заявила: "Всі розрахунки, які ми ведемо, ми ведемо в межах контракту. Так само як ми пройшли спокійно цей рік, так само спокійно ми пройдемо і наступний. Немає жодних підстав сумніватися, що ми в системі забезпечення природним газом стали на тверді ноги".

"Якщо виникне необхідність скоротити споживання за контрактом, є попередня домовленість з прем'єр-міністром Росії про те, що це буде враховано на взаємній основі без нарахування штрафних санкцій. Але це гіпотетично. Україна зараз нічого не робить такого, що вийшло б за рамки контракту", - заявила Тимошенко.

Вона звернула увагу на "добрі слова" Дмитра Медведєва, що Україна "платить вчасно, платить без затримок і партнерство іде гармонійно і прогнозовано".

Як відомо, президент Росії Дмитро Медведєв доручив главі "Газпрому" Олексію Міллеру не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування