ЮЩЕНКО ЛЯКАЄ, ЩО ТИМОШЕНКО ДОВЕДЕ ДО "КУХОННОЇ ГЛАСНОСТІ"

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 12:05

Президент Віктор Ющенко закликає не допустити встановлення диктатури в Україні.

Він стурбований збільшенням прикладів "відвертого і публічного нехтування" законодавством з боку прем’єра Юлії Тимошенко, повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Поганою традицією в останніх заявах і діях прем’єр-міністра стає обіцянка добиватися свого будь-що – незважаючи на рішення судів, пряму законодавчу заборону, міркування національного інтересу", - заявила вона на брифінгу, повідомляє прес-служба президента.

В цьому ряду – обіцянки ухвалити бюджет постановою уряду, заклики приватизувати Одеський припортовий завод всупереч рішенням суду, а також судове рішення, яким фактично заборонена критика уряду, зазначає Ванникова.

За її словами, простежується "невтішна тенденція".

Так, у проекті Конституції БЮТ і Партії регіонів встановлювалася відповідальність ЗМІ за "дезінформацію" без визначення, що це таке і хто її встановлює, зазначає Ванникова.

Водночас, ухвалені зміни до закону про вибори президента ускладнюють спостереження за ходом голосування і визначення результатів – "спостерігачів і журналістів можуть видворити з дільниць", стверджує вона.

Крім того, "представник прем’єрської партії намагався через суд заборонити ТВК публікувати програшні для БЮТ результати позачергових виборів в Тернопільську облраду", описує "тенденцію" Ванникова.

15 квітня Кабмін заборонив керівникам центральних органів виконавчої влади надавати на запит органів влади інформаційно-аналітичні матеріали без узгодження з прем’єром чи першим віце-прем’єром, а 20 травня – "засекретив поточні статистичні показники по динаміці економіки", додає вона

"Складається враження, що уряд прагне повернути країну в часи "кухонної гласності", коли розмовляти про політичні події можна було лише з родичами на власній кухні", - заявляє прес-секретар президента.

Більше того, за словами Ванникової, Кабмін "допускає ухвалення заздалегідь незаконних постанов", і навіть визнання їх нечинними Конституційним Судом після звернення президента "не зупиняє творців наступних і наступних протиправних рішень уряду".

"Така тенденція набуває загрозливих масштабів", - заявляє Ванникова.

"Президент наголошує, що... він уживатиме всіх законних дій для недопущення встановлення в Україні диктатури. Хто би і якими би міркуваннями не виправдовував її запровадження", - повідомляє вона.

"Ющенко закликає усіх громадян – і у першу чергу журналістську спільноту – не допустити відкату від демократичних свобод... Саме принципова позиція журналістів може ефективно стати на заваді спробам антидемократичного реваншу в країні", - підкреслює прес-секретар президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...