Ющенко застерігає Тимошенко від створення агіт-каналу

Понеділок, 5 жовтня 2009, 14:12

Президент Віктор Ющенко застерігає від спроб використання частотного ресурсу і регіональних телерадіокомпаній для створення урядом переваг у виборчій агітації.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Глава держави заявляє, що є вельми сумнівною необхідність примусового передавання ефірного часу регіональних каналів, тим більше під координацію комерційного супутникового телеканалу", - переказала Ванникова слова президента.

За словами прес-секретаря, якщо йдеться про обмін матеріалами між регіональними каналами, використання ними кращих продуктів одне одного – то самі канали і без того користуються цим механізмом співпраці.

Для того, щоби просто його підтримати, зовсім не потрібно створювати централізований ресурс і диктувати каналам, що саме транслювати.

"Натомість обласні державні телерадіокомпанії примушують брати до ефіру програми, вироблені невідомою до цього компанією, наближеною до керівництва уряду та БЮТ", - заявила Ванникова.

"При цьому вже ставляться політичні завдання – забезпечити роботу такої системи з кінця жовтня", – наголосила вона.

За словами Ванникової, "порівняно з таким, практично індустріальним підходом до пропаганди, бліднуть навіть "темники" часів Кучми – Медведчука".

"Президент закликає політичні сили, а особливо журналістську спільноту, активніше виступати на захист громадських прав. Адже саме мовчання і байдужість – це необхідні умови для постання диктатури", - заявила прес-секретар.

"Останнім часом пані прем’єр дедалі наполегливіше говорить про диктатуру, про якісь "порядок і стрункість". Риси такого "порядку" вже можна впізнати у забороні критикувати уряд, намірах обмежити свободу мітингів та зібрань, спробах зібрати усі ЗМІ в підпорядкуванні урядовим структурам", - додала вона.

Президент заявляє, що зробить усе передбачене Конституцією та законами, щоби ці наміри залишилися намірами, переказала прес-секретар.

"Глава держави попереджає керівництво Державного комітету телебачення і радіомовлення про неприпустимість перетворення державного органу на частину пропагандистської машини окремої політичної сили – за бюджетні кошти", – наголосила Ванникова.

Прес-секретар також повідомила, що президент звернувся до генпрокурора з проханням забезпечити ретельний моніторинг ситуації навколо зазначених ініціатив в уряді і не допустити порушення законодавства та прав і свобод громадян.

Як відомо, Партія регіонів заявила про те, що керівників державних облтелерадіокомпаній змушують передавати їхні частоти в суборенду для "Каналу територіальних громад", що створюється за прямою вказівкою Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування