Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин жаліється, що їх з Ющенком вважають "збитими льотчиками"

Вівторок, 6 жовтня 2009, 01:02

Журналісти найбільших телеканалів отримують вказівки не висвітлювати діяльність президента та спікера парламенту.

Про це заявив глава Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV.

"На найбільших каналах проводиться відкрита нарада з колективами політичних редакцій і визначають, кого показувати на цих каналах. Одного великого кандидата показувати і іншого показувати", - зазначив він.

"А коли запитує журналіст – а діяльність президента, а діяльність голови Верховної Ради ми ж зобов’язані висвітлювати? Кажуть – ні, це вже збиті льотчики", - сказав Литвин.

Також він заявив, що "квотний принцип розподілу посад призвів до того, що у нас окремі галузі приватизовані фінансово-промисловими групами, а вони називаються красиво - "політичні партії".

Крім того, коментуючи рішення Печерського суду Києва про заборону негативної реклами діяльності прем’єра Юлії Тимошенко, Литвин сказав: "Рішення печерського суду можна коментувати, але я повинен сказати, що не поділяю точки зору, що не можна критикувати".

"Не можна застосовувати бруд. Це є різниця. А критика повинна бути", - вважає спікер.

"Якщо з одного боку Печерський суд приймає таке рішення, а з другого боку у Верховній Раді, заблокувавши її діяльність, не дають можливості дати оцінку діяльності Кабміну, то ті, хто блокують трибуну (парламенту) негласно працюють на прем’єра", - заявив він.

Також Литвин зазначив що дострокові парламентські вибори у 2007 році "були незаконні, бо більшою мірою був легітимний третій тур виборів президента".

Він заявив, що під угодою про проведення третього туру виборів президента у 2005 році "поставили підписи всі, у тому числі Віктор Янукович".

"Я поставив підпис, як мене не гнули, останнім і написав: "лише після рішення Верховної Ради", - додав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування