У Ющенка заявляють про нову "змову" БЮТ і ПР

Четвер, 8 жовтня 2009, 12:41

У секретаріаті президента заявляють про існування домовленостей між БЮТ та Партією регіонів щодо спільних голосувань.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента – представник президента у ВР Ігор Попов, повідомляє прес-служба глави держави.

"19 вересня 2008 року КС чітко визначив, що коаліцією депутатських фракцій є об'єднання фракцій парламенту, до складу якого входить не менше 226 депутатів", - нагадав Попов.

"Таким чином вихід депутатів УНП – ще одне свідчення того, що сьогодні коаліції немає. Відповідно, не можуть вчинятися дії від імені коаліції як суб’єкта процесу", - наголосив він.

Попов зауважив, що не можуть не викликати здивування заяви пропрем'єрської фракції про те, що вихід депутатів із коаліції "ніяк не позначиться на ухваленні тих чи інших рішень, оскільки зараз це питання політичних, а не коаліційних домовленостей".

"Це може означати лише одне. Уряд не має підтримки з боку нинішньої коаліції і під час ухвалення принципових рішень у Верховній Раді розраховує на підтримку представників нинішньої так званої опозиції", - заявив Попов.

На його переконання, "в такому разі, принципові і чесні політики про подібні обставини мають прямо сказати громадянам та своїм виборцям: представники ПР та БЮТ у Верховній Раді домовились з ключових питань голосувати спільно".

"А не замилювати людям очі заявами про змови чи плани Банкової, намагаючись за цими гучними заявами приховати фактичну відсутність дієздатної коаліції", - додав представник президента.

За словами Попова, "сьогодні, як і в 2007 році, всупереч результатам волевиявлення людей під час парламентських виборів, політичні сили намагаються сформувати неформальну більшість і за її допомогою ухвалювати рішення в інтересах спонсорів цього об’єднання".

"Ми застерігаємо політичні сили від помилок зразка 2007 року. Президент Віктор Ющенко був і залишається гарантом прав і свобод громадян, зокрема і їхнього природного права формувати на виборах владу у цій країні", - попередив Попов.

"Влада має формуватись за результатами виборів та у відповідності з отриманим від громадян мандатом, а не в результаті закулісних політичних домовленостей, якими сьогодні БЮТ та ПР намагаються замінити закон", - наголосив представник президента.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування