Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Якщо нація не розуміє ключового - я не хочу бути тут політиком

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:27

Президент Віктор Ющенко не хоче бути політиком в Україні, якщо нація не розуміє і не визнає основоположних понять, які він відстоює.

Про це він заявив у інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі", відповідаючи на запитання про те, чи не стане крахом ідей Ющенка несприйняття його гасел щодо національної пам’яті, історії, мови в українському суспільстві.

"Це може бути моїм розчаруванням, але це не та велика жертва, яку зараз треба обговорювати. Я думаю про інше: чи в нації є імунітет своєї незалежності, моралі, ідентичності? Зрештою, шанс нації бути державницькою буде загубленим, чи він буде захищений?", - сказав Ющенко.

"Межа дискусій на виборчих перегонах торкатиметься якраз таких понять. Якщо цього нація не розуміє і не визнає, я не хочу бути політиком у цій країні! Я не хочу номінально представляти владу, яка творить державу. Це речі, які не можуть мати компромісів", - заявив президент.

Ющенко вважає, що він виконав свій обов’язок.

"Мій рід, рід Ющенків, робив усе для того, щоб Україна була іншою. Я буду гордитися, і мої діди та прадіди будуть гордитися на тому світі тим, що я роблю як президент і як українець для цієї нації. Мене окрилює це", - зазначив президент.

"Я 5 років мав шанс реалізовувати те, у чому я глибоко переконаний. Очевидно, мій виклик був у тому, що більшість речей, про які я говорю, сприймаються нацією специфічно. Але це ще не говорить про те, що я не правий. Якщо мене зрозуміють – добре. Не зрозуміють – у мене є почуття свого обов’язку, я його зробив", - заявив він.

На думку Ющенка, його політика "була зразком того, як повернути націю до того, про що вона вже забула".

"Приспане, знакове з моїм президентством повернулося. Я веду країну додому, туди, де ми завжди були, у Європу", - заявив він.

"Чи можу я набрати бали на такому виборчому підході? Складно. Але чи можу я бути нечесним і говорити зараз про другорядні речі? Ні. Тому я порушую питання, які для дуже багатьох у суспільстві є незрозумілими або некомфортними", - пояснив Ющенко.

"Але з кожним днем це розуміння у нації росте", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування