Тимошенко погодилася на Порошенка, щоб жити у диктатурі

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 18:39

Призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ - це "акт доброї волі" по відношенню до президента.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко.

"Я вважаю, що ми як діюча демократична коаліція зобов'язані виконувати Конституцію, і, як діюча влада, жити в диктатурі Конституції і закону. І саме тому ми продемонстрували бажання знаходити компроміси з президентом", - сказала вона.

"Ми продемонстрували бажання об'єднання всіх гілок влади. Я думаю, що те, що ми зробили такий крок, для президента також має бути сигналом до того, щоб також допомагати і уряду, і парламенту знаходити в цей важкий кризовий час всі шляхи виходу з ситуації ", - заявила прем'єр.

"Власне це (підтримка кандидатури Порошенка) з нашого боку є демонстрацією бажання підтримати президента", - сказала Тимошенко.

Відповідаючи на питання, як вона ставиться до можливості суміщення Порошенка і посади міністра і голови Ради Нацбанку, прем'єр додала: "Мені хотілося б, щоб, безумовно, міністри працювали б лише на одній посаді, і щоб вони повністю віддавалися своїй роботі".

У свою чергу спікер Володимир Литвин заявив, що позитивно оцінює призначення Порошенка міністром.
 
"Я розраховую, що Порошенко докладе першочергові зусилля для зміцнення бази міністерства (МЗС). На сьогодні воно наполовину зруйновано, фінансування мізерне, скорочується кількість дипломатичних представництв за кордоном", - заявив він.

При цьому, за словами Литвина, Порошенко буде проводити нову зовнішню політику.
 
На його думку, перегляд зовнішньополітичних доктрин України "є повністю і очевидно необхідним", так як це може призвести до консолідації всередині країни та забезпечить реалізацію зовнішньополітичних завдань.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...