Уряд порахував ціну на маски та виділив марлю

Неділя, 1 листопада 2009, 12:50

Уряд встановив граничний рівень цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення.

Відповідне рішення розміщено на сайті Кабміну.

Як зазначається у документі, це зроблено "з метою стабілізації цінової ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення на період епідемії грипу А/Н1N1".

Зокрема, згідно з переліком, гранична оптово-відпускна ціна маски одноразового використання складає 0,73 грн., а роздрібна – 1 грн.

Гранична оптово-відпускна ціна марлевої маски багаторазового використання - 1,1 грн., роздрібна – 1,5 грн. Погонний метр марлі має коштувати оптом не більше 1,45 грн., а у роздріб – 2 грн.

Гранична роздрібна ціна шприца складає 0,7 грн. за штуку, а оптова - 0,51. Пара рукавичок у роздріб має коштувати не більше 1 грн., а оптом - 0,73 грн.

Гранична оптово-відпускна ціна, зокрема, на Аміксін (таблетки по 0,125 млг. №3) складає 39,6 грн., роздрібна – 55 грн.; Арбідол (таблетки по 0,1 гр № 10) - 32,61 та 45,00 відповідно; Таміфлю (капсули по 75 млг № 10) – 250,92 та 348,5 грн. Гранична оптова ціна оксолінової мазі (туба 10 грамів) складає 6,16 гривень, а роздрібна - 8,5.

Згідно з розпорядженням, Міністерство охорони здоров’я може вносити зміни до переліку за погодженням з Мінекономіки.

Крім того, уряд прийняв рішення про розбронювання матеріальних цінностей мобілізаційного резерву у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання поширенню грипу та ГРЗ.

Зокрема, розброньована медична марля в обсязі 6 млн. метрів, яка зберігається на центральних складах МОЗ, базах спецмедпостачання.

Держкомрезерв має здійснити відпуск розброньованої марлі на безоплатній основі держдепартаменту з питань виконання покарань в обсязі 1 млн. метрів, іншим одержувачам — решту марлі за рознарядкою Мінекономіки.

Згідно з документом, Мінфін має виділити Держкомрезерву 10 млн. гривень для поповнення запасів марлі з урахуванням відпущеного обсягу за рахунок коштів, виділених МОЗ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування