Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський флот заявляє, що їм дозволяли катати ракети по Севастополю

Вівторок, 3 листопада 2009, 16:09

Затримання співробітниками ДАІ автомобілів Чорноморського флоту в Севастополі є абсолютно протиправними.

Про це заявили в службі інформації і громадських зв'язків ЧФ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Командування ЧФ розглядає даний факт як неповагу статусу військових формувань Чорноморського флоту Росії і недружній крок, направлений на погіршення російсько-українських відносин", - заявив представник флоту.

Він повідомив, що на місце затримання автотранспорту виїжджав помічник командуючого ЧФ по правовій роботі - начальник юридичної служби флоту полковник юстиції Іван Зровка.

"За його оцінкою, дії співробітників ДАІ і СБУ абсолютно протиправні не тільки з точку зору міжнародних угод, але і внутрішнього українського законодавства, зокрема, закону України про дорожній рух, що передбачає чіткий перелік необхідних документів для переміщення подібних вантажів", - повідомив представник ЧФ.

Він зазначив, що водії двох затриманих флотських автомобілів "були допущені до даного виду робіт і мали на руках усі відповідні дозвільні документи, що регламентують переміщення подібних вантажів".

"Співробітники ДАІ, не пред'являючи претензій щодо порушень правил дорожнього руху, вилучили дозвільні документи на переміщення флотського вантажу, мотивуючи це вказівками начальника УМВС України в Севастополі генерал-майора Валерія Пєтухова, який як з'ясувалося надалі, скасував виданий раніше начальником ДАІ Севастополя дозвіл на переміщення вантажу", - повідомив представник ЧФ.

Він зазначив, що начальник юридичної служби флоту "в чергове роз'яснив представникам силових структур України, що у згідно з статтею 15 (пункт 5) угоди про статус ЧФ узгодженню з органами влади України підлягають пересування тільки військових формувань (з'єднань і частин флоту)".

"Пересування одиночного автотранспорту флоту не підпадають під дію даної статті. Цей порядок діє з моменту підписання в 1997 році угод по ЧФ, і сторонами не переглядався", - сказав представник ЧФ.

Крім того, за його словами, "увага співробітників ДАІ і СБУ була звернено на ту обставину, що дозвільні документи на перевезення вантажу були вилучені без дотримання відповідних процесуальних норм".

"Служба інформації і громадських зв'язків Чорноморського флоту уповноважена заявити, що всі отримані Чорноморським флотом дозволи на перевезення вантажу були анульовані вже після початку його переміщення", - сказав співрозмовник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування