Батьків маленьких дітей і вагітних можуть відправити на лікарняні

Середа, 4 листопада 2009, 14:04

Уряд розглядає можливість відправлення на лікарняний батьків дітей до 7 років та вагітних жінок.

Про це на брифінгу у середу заявила директор з департаменту материнства і дитинства МОЗ Раїса Моїсеєнко.

"Розробляється рішення уряду з приводу того, щоб на період карантину видати лікарняні листки батькам дітей до 7 років, а також вагітним жінкам, які перебувають на обліку у жіночій консультації для того, щоб вони залишалися вдома і не виходили на вулиці для спілкування у скупченні людей", - сказала вона.

За словами Моїсеєнко, у групі ризику під час епідемії, крім дітей і вагітних, знаходяться люди працездатного віку.

"Тому велике прохання до всіх – якщо є будь-який клінічний перебіг захворювання, перше і основне – не виходити на роботу", - сказала вона.

Крім того, Моїсеєнко нагадала, що у разі виявлення ознак захворювання, необхідно одразу звертатися до лікарів.

"Якщо говорити саме про грипозну інфекцію, вона відрізняється високою і тривалою лихоманкою, також є кашель, закладання носа, ломота у суглобах і м’язах. При звичайній респіраторній інфекції, як правило, таких явищ не спостерігається", - сказала вона.

"Тому, будь ласка, якщо у вас виникають такого роду прояви, обов’язково звертайтеся до лікарів", - додала Моїсеєнко.

За її словами, медики виявили, що усі померлі під час епідемії, звернулися до медичних установ не своєчасно, а, як правило, на 4-5 день захворювання.

На прохання задля запобігання паніці повідомити, скільки людей одужало за час епідемії відреагувала заступник головного санлікаря Людмила Мухарська.

"Скільки видужало? Я думаю, що це дуже просто порахувати: всі, хто не помер, ті видужали. Вибачте, що я так кажу", - сказала вона.

Мухарська додала, що не може назвати конкретну кількість людей, оскільки процес одужання у різних людей триває по-різному, і остаточні цифри можна буде назвати по завершенні епідеміологічного періоду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування