ПРОТИ КИСЛИНСЬКОГО ПОРУШИЛИ СПРАВУ

Середа, 4 листопада 2009, 14:55

Проти екс-заступника голови СБУ Андрія Кислинського порушили кримінальну справу.

Про це він сам повідомив "Українській правді".

"Я щойно повернувся від слідчого, який займався моєю справою. Він вручив мені постанову про порушення кримінальної справи щодо мене", - сказав Кислинський.

"Обвинувачення мені не пред’явлено, але мене підозрюють у тому, що я власноруч підробив диплом про свою вищу освіту та потім його використав", - додав він.

З якою метою, за його словами, "мабуть, краще знає прем’єр".

"Вона (Юлія Тимошенко) ще в своєму дорученні написала, що мене треба притягнути до відповідальності за посягання на бюджетні кошти та владні повноваження. Що вона мала на увазі, мені не зрозуміло. Можливо, ці бюджетні кошти – та заробітна плата, яку я отримував?", - сказав Кислинський.

Зі свого боку, він запевнив, що буде "продовжувати особисто кропітку роботу над тим, щоб встановити істину".

"Особисто, бо я зараз не зв’язаний обов’язками. Крім того, я фактично позбавлений права на роботу, оскільки оригінали документа про мою освіту не були вилучені, а я сам добровільно їх віддав – і зараз я не можу домогтися, щоб мені їх повернули. А від слідчого я випадково дізнався, що вони вже знаходяться у нього", - сказав Кислинський.

"Таким чином, без моєї згоди ці документи забрали. Виглядає, що вони в мене їх поцупили, тому що за процедурою складається певний акт – я таких документів не бачив", - додав він.

У зв’язку з цим, за словами Кислинського, він звернувся до суду.

"Я звернувся до суду і буду оскаржувати порушення кримінальної справи, оскільки не згоден з перевіркою (справжності диплому). Тоді в мене з’явиться можливість ознайомитися з аргументацією тих, хто мене звинувачує. Адже до суду вони матимуть надати документи, на підставі яких порушено справу", - сказав він.

Кислинський також наголосив, що даватиме свідчення лише суду.

"Свої свідчення я буду давати виключно суду, оскільки вважаю МВС необ’єктивною стороною цього процесу з огляду на заяви керівництва (міністерства)", - сказав він.

"Позавчора я був на допиті, на якому офіційно відмовився давати свідчення. Я написав власноруч у протоколі, що вважаю надання пояснень МВС безглуздим кроком через необ’єктивну позицію керівництва Міністерства внутрішніх справ", - наголосив Кислинський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News