Ющенко: уряд обрав найгіршу тактику і "заколисує"

П'ятниця, 6 листопада 2009, 11:27

Президент Віктор Ющенко вважає, що чинний уряд використовує найгіршу тактику – перечікування кризи і "заколисування нації".

"На жаль, окрім уряду Юрія Єханурова, не було уряду, який дихав би економічними реформами, який був би професійно відданий темі перемін. Ми мали і особливо сьогодні маємо політизовані уряди", - сказав він в інтерв’ю "Сільським вістям".

"Тактика нинішнього уряду – перечекати кризу. Це найгірша тактика. Криза – найкращий час для проведення реформ, коли в суспільстві особливо загострене прагнення активно перебороти загрози", - переконаний президент.

"На моє глибоке переконання, нинішня політика уряду та правлячої парламентської коаліції – це політика заколисування нації солодкими чарами, за яку згодом доведеться дорого і тяжко заплатити кожному українцю", - заявив Ющенко.

Президент зазначив, що після "помаранчевої революції" 2004 року люди, яким він довіряв, "стали носіями влади", однак не змогли діяти професійно й грамотно.

"Те, що бути на Майдані, бути на мітингу – це одне, а прийти у владу і проводити сучасну професійну грамотну політику – інше: треба мати достатні знання, аби відрізнити зерно од полови. І тут ситуація склалася маловтішна", - сказав він, додавши, що йшлося не про "технічні речі", а "розколи і загрози" полягали в ідеології.

"Коли постала необхідність організації ринку, ринкових реформ [...] На жаль, я не знайшов у прем’єр-міністрів того генератора таких реформаційних змін", - сказав президент.

"Натомість отримали прем’єра, який вдався до політичних спекуляцій: гризня в команді почалася відтоді, коли удар – ми, кого потім назвуть "оточенням президента" (ті, які згодом стануть оточенням прем’єра), отримали не від Януковича, не від комуністів – від своїх, від БЮТ", - додав він.

"Почався процес самоїдства. Це була тактика, геть далека від національних пріоритетів чи національних цінностей. Це запрацювали примітивні людські "его", - сказав Ющенко.

За його словами, "коли ми тоді почали говорити про чутливі речі національного відродження – виявилося, що у нас різні погляди", "ми з урядом на різних полюсах цінностей". "Якщо вам пропонують модель життя без власної історії, – це сліпі поводирі: вони ведуть вас до втрати державного суверенітету і незалежності", - додав Ющенко.

"Якщо хочемо жити заможніше – саме вирішення базових фундаментальних речей свого національного становлення допоможе ставити й успішно вирішувати економічні, соціальні завдання", - впевнений президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування