Литвин вирішив не соромитися і запропонував: "Розстріляйте"

Понеділок, 9 листопада 2009, 10:42

Спікер Володимир Литвин заявляє, що йде на президентські вибори, щоб "відсунути" тих, хто приведе Україну до "однокланової" системи.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чому він вирішив що країні необхідний президент-Литвин.

"А чи потрібно й далі віддавати країну на відкуп фінансово-олігархічним кланам? Я думаю, ні", - відповів спікер.

"Я вважаю неправильним і, якщо хочете, аморальним те, що суспільству нав'язали безвихідну ситуацію, поставивши його перед вибором голосувати або за Януковича, або за Тимошенко", - сказав він.

"У такому випадку можна спрогнозувати, що після виборів у нас буде однокланова система. На мій погляд, цього не можна допустити – потрібно цих людей відсунути, а для цього потрібен Литвин", - додав кандидат у президенти.

За його словами, "Україна більше не переживе розколу".

"Зараз її потрібно зв'язати, зшити і зцементувати. І для цього потрібен політик, рівновіддалений від крайнощів. Ця центристська позиція, здатність шукати і знаходити компроміс, в українських реаліях розглядається як слабість. Але я вважаю, що краще така слабість, ніж жорстка конфронтація, якої країна більше не витримає", - сказав Литвин.

"І ще: давайте вишикуємо в ряд українських політиків і побачимо, хто за своєю підготовкою, потенціалом і освітою найбільше підходить на роль президента", - запропонував він.

"Я розумію, що це нескромно, але скромність, як відомо, найкоротший шлях до політичного забуття. Оскільки сьогодні в нас у розпалі політичний ярмарок, треба не соромитися говорити про себе хороше, яке є до того ж абсолютною правдою, бо все погане про тебе скажуть твої опоненти", - заявив Литвин.

На запитання, чому він говорить про політичну ситуацію і кризу так, начебто він осторонь, спікер заявив:

"Ну, давайте я заплачу – я можу це зробити. Чи битимусь в істериці. Виведіть мене на площу й розстріляйте, якщо вам від цього полегшає".

"Якби мене це не стосувалося, я б говорив, що все добре. А я, навпаки, закликаю: "Давайте працювати", - і роблю неможливе, щоб утримати країну на плаву, зберегти керованість держави", - заявив він.

"А якщо я не буду про це говорити, то що, проблем стане менше? І коли мене запитують, хто несе відповідальність, відповідаю: "Я несу", - запевнив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування