Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб депутати ходили у Раду, "як діти у перший клас"

Понеділок, 9 листопада 2009, 12:10

Спікер Володимир Литвин вважає, що до президентських виборів потрібно скасувати обрання депутатів за закритими списками.

"До виборів потрібно ухвалити рішення про скасування партійних списків", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"І повірте, (тоді) усі народні обранці будуть ходити на роботу, як діти в перший клас. Парламент буде працювати, і розпускати нікого не доведеться", - сказав Литвин, розмірковуючи про можливість розпуску Верховної Ради після виборів президента.

"Якщо просто продекларувати розпуск парламенту й залишити чинний закон про вибори до Верховної Ради, її склад оновиться максимум на 20%. Що це змінить?", - запитав він.

"Я не поділяю точку зору тих, хто каже, що прийде і розжене. Нехай спробують! Єдине, що в такому випадку можна прогнозувати напевно, – це війну", - заявив спікер.

На його думку, "якщо переможе (Юлія) Тимошенко, то Партія регіонів не дасть їй розпустити Раду, і навпаки".

"Я виходжу з того, що одразу ж буде скасований закон про вибори за закритими партійними списками... Верховна Рада проголосує (за це)", - сказав Литвин, а на зауваження, що його фракція в парламенті складається лише з 20 осіб, заявив:

"Або Верховна Рада за це проголосує, або я знайду можливість, щоб вона не працювала. Тому що я, як президент, матиму найбільшу підтримку людей і зможу діяти у будь-який законний спосіб".

Коментуючи ж свою обіцянку оголосити про створення нової коаліції в нинішньому парламенті за наявності необхідної кількості підписів депутатів навіть усупереч Конституції, спікер сказав:

"Якщо принесуть 226 підписів, то оголошу я це чи ні, ці люди завтра поставлять на голосування будь-яке питання – і змінять голову Верховної Ради, його замів, а прем'єра відправлять у відставку".

"Якщо є більшість, то вони вправі прийняти будь-яке рішення. Тому я й сказав: дайте мені 226 підписів. Голова парламенту нікуди не зможе дітися, оскільки він за великим рахунком староста 450 депутатів", - пояснив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування