Яценюк: "Я не єврей. Не всім таланить!"

Вівторок, 1 грудня 2009, 15:43

Кандидат на посаду президента Арсеній Яценюк пишається тим, що потрапив до книги про відомих євреїв України, але свої єврейські корені заперечує.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

"Ну, не всім таланить! Ну, українець!", - сказав Яценюк, коментуючи численні повідомлення про те, що він за національністю єврей.

"Це замовлення штабу Тимошенко. Що роблять – вони ж фактично розіграли карту міжнаціональної ворожнечі. Сьогодні для країни це дуже дорого коштує – заява МЗС Ізраїлю, заява Кнесету, заява ПАРЄ", - зазначив Яценюк.

За словами політика, він був "приємно здивований, коли побачив, що спікер парламенту Литвин відправив привітання і подяку авторам за цю чудову книгу ("Відомі євреї України")".

"Вони ж нічим не гребують. Їм головне тільки відсотки взяти. Лайном обливають будь-яким, придумують все, що хочете. Вони не розуміють, що потім це для країни дуже важко буде виліковувати, адже антисемітизм, расизм і розкол країни – це все пов'язані речі і приводять до ворожнечі між людьми", - пояснив Яценюк.

"Ну, коли до відомих українців не записали, ну, хоча б буду відомим євреєм, хоча не єврей", - додав він.

"Я єдиний з кандидатів у президенти показав хто я, усе сімейне древо, усі батьки, бабусі, прабаби, діти. Я був би радий, якби інші кандидати в президенти теж це зробили", - підкреслив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування