Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: БЮТ зриває слухання, на які їдуть журналісти критикувати Тимошенко

Вівторок, 1 грудня 2009, 16:49

БЮТ намагається зірвати парламентські слухання зі свободи слова, заявляє депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

У коментарі "Українській правді" Герман розповіла, що у вівторок ввечері отримала факс від віце-спікера Миколи Томенка з пропозицією скасувати слухання 2 грудня під "формальним приводом".

"У факсі йдеться про те, що у зв’язку з тим, що список виступаючих і порядок їх виступів не був затверджений на засіданні комітету зі свободи слова, недоцільно проводити парламентські слухання, а слід провести розширене засідання комітету", - сказала вона.

При цьому Герман зазначила, що вона, як голова комітету зі свободи слова, не змогла затвердити список виступаючих і порядок їхніх виступів, "бо депутати від БЮТ не ходять на засідання вже півтора місяці".

"Вони працюють у штабі Тимошенко. Коли я викреслила їм вісімки (система реєстрування присутності депутатів на засіданнях) і зняла зарплату, вони почали обурюватися...", - заявила Герман.

Вона також сказала, що зранку особисто розмовляла з Томенком "і все було нормально", а тепер не може з ним зв’язатися.

"Журналісти з регіонів уже їдуть на парламентські слухання! Якщо БЮТ зірве слухання, то я вважаю, що вони стали на шлях гірший, ніж Кучма. Бо затиски свободи слова привели Кучму до провалу, при тому, що в нього були хороші економічні показники. А стан економіки при Тимошенко значно гірший, і я вважаю, що такі намагання затиснути свободу слова, - це шлях в нікуди", - сказала Герман.

Водночас вона не виключила, що Томенко сам "зазнає якогось тиску, бо завтра прозвучить різка критика з боку журналістів на адресу уряду".

"Але не треба боятися нічого, треба лише тверезо оцінити те, що відбувається. Якщо Тимошенко буде пробувати закрити рот журналістам і зірве парламентські слухання руками Томенка, то багато втратить сам Томенко, який має дуже позитивну опінію як захисника преси", - сказала Герман.

"Я не думаю, що якісь регламентні закарлючки, які шукає Томенко, можна ставити на одні терези з тим, що мають сказати журналісти", - додала вона.

Як відомо, минулого парламентського тижня депутати проголосували за проведення парламентських слухань про стан свободи слова у регіональних ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування