Кисельов розповів про ефір з Тимошенко. "Чорний список" таки обговорюють?

Середа, 2 грудня 2009, 10:21

Переговори про участь прем'єра Юлії Тимошенко у "Великій політиці" на "Інтері" ведуться, але остаточного підтвердження ще немає.

Про це "Телекритиці" повідомив ведучий програми Євген Кисельов.

"Ми дійсно запросили на 4 грудня Юлію Володимирівну Тимошенко, але остаточного підтвердження її участі ще не отримали", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що прес-служба Тимошенко нібито дала доручення не допустити появи на ефірі деяких журналістів, Кисельов сказав:

"Я вважаю, що до мене на програму приходять шановні політики, у тому числі і кандидати в президенти. Один з непорушних законів журналістики - будь-яка публічна людина має право комусь давати інтерв'ю, а комусь не давати. І оскільки я запрошую політиків фактично на колективне групове інтерв'ю, то поважаю їхнє право обговорювати зі мною, хто буде ставити їм запитання. Це не означає, що хтось мені викручує руки, чи диктує, кого кликати чи не кликати. Це питання взаємної поваги".

У свою чергу прес-секретар прем'єра Марина Сорока заперечила, що обговорювала з телевізійниками список журналістів.

"Я заперечую чутки, що хтось може бути бажаним на зустрічі з Юлією Володимирівною, а хтось - ні. Ми гості телепрограми, а кого запрошувати з журналістів - вирішувати автору і ведучому програми", - сказала вона.

"Прем'єр-міністр не боїться і ніколи не боялась гострих запитань. Ми, на відміну від опонентів, не захоплюємо студій і не робимо журналістів заручниками політичних баталій", - додала Сорока.

Як відомо, раніше журналіст газети "Сегодня" Олександр Чаленко у своєму блозі на "Українській правді" написав, що представники прем'єра висунули вимогу, щоб серед гостей програми не було Чаленка, журналіста "Української правди" Сергія Лещенка та телеведучого Романа Скрипіна (ТВі).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування