Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче кодекс, щоб не було реваншу

Понеділок, 7 грудня 2009, 15:11

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує одразу після виборів ухвалити виборчий кодекс.

Про це він заявив під час зустрічі із співдоповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов'язків та зобов'язань державами-членами Ради Європи Ренате Вольвенд.

Така норма, переконаний керівник парламенту, необхідна, "аби не було спокуси вносити зміни під політичні моменти". "Головне, щоб цей закон відповідав загальноприйнятим стандартам", - сказав Литвин, повідомляє прес-служба парламенту.

При цьому Литвин відзначив, що для того, щоб цей документ "діяв стабільно та відповідав стандартам Європи", "зміни до нього можуть вноситись 300 депутатами".

Прийняття такого кодексу, за його словами, важливе і з огляду проведення виборів до місцевих рад, які відбудуться 30 травня наступного року.

Місцеві вибори, на думку спікера, будуть "не менш запеклими", ніж президентські, "бо на них спостерігатиметься реванш за програш на президентських виборах".

Литвин повідомив Вольвенд, що для розробки виборчого кодексу у парламенті створена робоча група.

Спікер також висловився за внесення змін до закону про вибори президента.

На думку Литвина, в ньому слід врахувати рішення Конституційного Суду і рекомендації Венеціанської комісії.

"Тоді б ми мали довершений закон. Варто домовитись - внести мінімально потрібні зміни, щоб знову не політизувати проблему", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування