Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Янукович розігрують два крісла – Ющенко

Понеділок, 7 грудня 2009, 22:04

Для прем'єра Юлії Тимошенко і лідера Партії регіонів Віктора Януковича посада президента - "приз тому, хто програв".

Про це заявив президент Віктор Ющенко в ефірі телеканалу ICTV.

"Якби пані Тимошенко дали гарантію на прем'єрство років на 10 - вона на другий день знялася б з виборчих перегонів. Не її мета бачити президентство як ціль своєї політичної діяльності. До речі, як і у Януковича", - сказав він.

"Для них президентство - це приз тому, хто програв. Кожен хоче сидіти на потоках, на активах і на власності. Але, на жаль, це крісло не вічне і не можна сформулювати гарантію на нього", - заявив Ющенко.

"Є два крісла, які розігруються - президентське і прем'єрське. Якби була гарантія на прем'єрство комусь з них двох на 10 років - ми б з вами отримали авторитарну модель вже за декілька тижнів", - наголосив президент.

Крім того, Ющенко вважає, що кандидати у президенти, які вийдуть у другий тур виборів, не будуть оскаржувати результат у судах.

Також він заявив, що в країні "затяжна парламентська криза, яка побудована на цілих інтригах, але суть залишається одна - у парламенті немає депутатської більшості".

"Ми маємо парламентську кризу, конституційну кризу, яку можна подолати тільки одним способом - зміна Конституції і зміна до законів конституційного характеру. У тому числі, виборчого закону", - сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...