Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов і К° знайшли ще одну квартиру заступника Медведька у Ніцці. Фото

Вівторок, 8 грудня 2009, 12:34

Група депутатів від БЮТ на чолі з Андрієм Портновим просить генпрокурора Олександра Медведька звільнити свого заступника Олександра Шинальського.

Про це йдеться у їхньому листі на ім'я Медведька, який є у розпорядженні "Української правди".

"Просимо звільнити Шинальського... за порушення вимог щодо несумісності його посад із заняттям іншою діяльністю та вчинення дій, які порочать його як працівника прокуратури", - сказано у ньому.

Депутати також просять генпрокурора перевірити факти незаконного придбання нерухомості у Ніцці, оформленої на дружину Шинальського.

Вони стверджують, що в своєму інтерв'ю "Українській правді" Шинальський приховав факт наявності у його співвласності нерухомості у Ніцці на суму близько мільйона євро.

"12 жовтня 2007 року нотаріальною конторою "П'єр Музон, Жан Поль Рікар, Жером Уолен, Мартін Годефрой-Жако" при асоціації Цивільного професійного об'єднання під назвою Офіс Нотаріату (11, Place Massena - 06000 Nice) було засвідчено угоду про продаж спілці з управління та торгівлі будівлями "Гамбетта" нерухомого майна на території м. Ніцца (бульвар Гамбетта) - приміщення, квартири на 5-му поверсі, а також приміщення у житловому комплексі "Променад Гамбетта", - заявляють БЮТівці.

"Відповідно до офіційної інформації, отриманої з Франції, керівником та засновником фірми "Гамбетта" є дружина заступника генпрокурора Олександра Шинальського Галина Шинальська", - йдеться у заяві.

Крім того, за словами депутатів, описана в інтерв'ю Шинальським процедура оплати нерухомості за кордоном "фактично є легалізацією та відмиванням незаконно одержаних доходів".

"На сьогоднішній день є всі підстави стверджувати, що принаймні частина цих доходів отримана у вигляді благодійної допомоги від українських підприємців на підставі десятків листів Української асоціації прокурорів...", - сказано у заяві.

Документ, що засвідчує, що дружина Шинальського є засновником фірми "Гамбетта"

Як відомо, у своїй статті "Українській правді" БЮТівці Портнов, Олійник, Писаренко і Пилипенко написали про факти вимагання грошей і земельних ділянок Українською асоціацією прокурорів, президентом якої є заступник генпрокурора Шинальський.

Сам Шинальський спростував, що Асоціація займалася здирництвом. В інтерв'ю "Українській правді" він заявив, що купив квартиру у Баден-Бадені за свої кошти і продемонстрував свою декларацію.

Водночас на питання, чи є він співвласником нерухомості у Ніцці, Шинальський відповів, що нічого про це не чув.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...