БЮТ: фальсифікацій немає і не передбачається

Вівторок, 8 грудня 2009, 20:59

Немає підстав говорити про можливі фальсифікації на виборах президента.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі 5 каналу.

"Я, як людина, яка очолює юридичний штаб кандидата в президенти Юлії Тимошенко, вважаю, що немає підстав говорити про те, що чи зараз щось фальсифікується, чи в майбутньому, і є якісь важелі, достатні для того, щоб фальсифікувати вибори", - сказав він.

"Ми готові повністю, на будь-якому етапі боротися з можливими фальсифікаціями. Для цього створені всі механізми", - запевнив депутат.

"Я думаю, що наші опоненти, знаючи ці механізми, не будуть вживати системних, організованих заходів, щоб таке спотворення волевиявлення відбулося", - наголосив Портнов.

"Ті процеси самозалякування, які лунають у ЗМІ, суспільстві, в тому числі, з боку окремих членів ЦВК - ми вважаємо, що це перевищення певних своїх думок, можливо прогнози якісь", - підкреслив БЮТівець.

Крім того, він заявив, що БЮТ не ставить на меті покращити діючий закон про вибори президента.

"Будь-які законопроекти, які зараз вносяться - це можливі покращення діючого закону. Тому якщо депутати запропонують ще щось покращити - можна покращити, але мету ми таку не ставимо перед собою, і діючий закон дозволяє провести ефективно вибори", - сказав Портнов.

"Деякі наші колеги вважають, що можна зробити ще кращим закон. Ми вітаємо такі пропозиції", - додав він.

Крім того, Портнов заявив, що всі зауваження Венеціанської комісії до закону про вибори будуть враховані "вже після того, як закінчиться виборчий процес".

Також, коментуючи законопроект депутатів від НУ-НС про повернення до мажоритарної системи при виборах до місцевих рад, БЮТівець заявив: "Ми не зможемо встигнути на 30 травня змінити законодавство".

Як відомо, вибори до місцевих рад мають відбутися 30 травня 2010 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування