Янукович: На виборах будуть підкуп, провокації і спроби втягнути міліцію

Середа, 9 грудня 2009, 09:24

Лідер Партії регіонів упевнений, що "третього туру" на президентських виборах 2010 року не буде, але готовий до будь-якого розвитку подій.

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсант-Україна, відповідаючи на запитання, чи готовий він відстоювати результати виборів у судах.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій - і до судових позовів, і до спроби організувати нові Майдани. Нас вже нічим не здивуєш. Але я впевнений, що люди вже не вийдуть на Майдан. І я думаю, що сьогодні не знайдеться суддів, які підтримали б рішення, подібне до того, яке було в 2004 році", - сказав Янукович.

"Я не приховую, що спілкуюся з суддями і знаю їхню точку зору. І я впевнений, що "третього туру" в 2010 році не буде. До того ж я впевнений у такому розриві (між результатами кандидатів), який не залишить стороні, що програє, надій і шансів для оскарження", - додав він.

Водночас Янукович заявив, що його конкуренти "видали величезний обсяг коштів на підкуп виборців".

"Ми також очікуємо, що в день виборів будуть різні провокації. Наприклад, наші опоненти будуть представлятися членами Партії регіонів і пропонувати людям гроші. Але я впевнений, що нам вдасться довести штучний характер цих провокацій", - сказав він.

Крім того, Янукович зазначив, що знає про підготовку спроб "втягнути міліцію у виборчий процес".

"Мені відомо, що міністр Юрій Луценко проводить наради з міліцейським керівництвом і обіцяє "висновки за підсумками першого туру". Хоча, я сподіваюся, що 90% працівників міліції не втручатимуться у вибори і проігнорують доручення міністра", - сказав він.

Водночас, за словами Януковича, в його штабі створено групу, "яка має план захисту результатів голосування від фальсифікацій і буде його здійснювати на всіх етапах - і під час голосування, і при підрахунку голосів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування