Ющенко назвав Тимошенко і Януковича "московським проектом"

Неділя, 3 січня 2010, 13:47
 

Президент Віктор Ющенко закликає не допустити перемоги на президентських виборах "московського проекту".

Про це він сказав, виступаючи під час церемонії освячення храму Святого Архистратига Михаїла у селі Плав'я Львівської області, повідомляє УНІАН.

"Московський проект не повинен перемогти 17 січня, тому що Тимошенко і Янукович - це кращі представники єдиної кремлівської коаліції", - заявив президент.

Він підкреслив, що між цими двома кандидатами у президенти немає жодної різниці: "Хіба що один двічі судимий, а друга - двічі несудима".

Ющенко висловив переконання, що обидва ці політики завжди будуть разом, у тому числі після президентських виборів.

"І незалежно, хто ким буде, чи той (Янукович) прем'єром, чи та (Тимошенко) президентом, чи навпаки. Мова йде про одне й те саме", - сказав глава держави.

Президент нагадав про те, що вони рік тому вже намагались створити коаліцію шляхом конституційного перевороту.

На думку Ющенка, ні Тимошенко, ні Янукович не будуть сповідувати ідею суверенної, незалежної держави, демократії, єдиної помісної церкви тощо.

"Їхня мрія: де ти персонально будеш завтра - при владі чи не при владі", - сказав глава держави.

"Власне, для цього фабрикуються оті газові угоди, які ведуть Україну до енергетичної та економічної капітуляції. Власне кажучи, звідси починається вічна дислокація Чорноморського флоту", - заявив президент.

"Звідси починається відмова від нашої інтеграції до Північноатлантичного блоку - до єдиної європейської безпекової політики. Звідси починається здача (нафтопроводу) Одеса-Броди", - підкреслив Ющенко.

При цьому він наголосив, що його політика полягає у протилежному. За словами Ющенка, він пропонує країні повернутися додому - в Європу.

"Вибір 17 січня - у ваших руках. Я дуже б хотів, щоб український здоровий глузд переміг. Нам нема чого шукати у вчорашньому болотному дні", - підкреслив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування