Тимошенко - Януковичу: "Трюки ще раз не пройдуть. Ми вам добре дамо по руках"

Вівторок, 5 січня 2010, 15:47

Останні дії членів ЦВК свідчать, що Віктор Янукович планує використовувати різні механізми для фальсифікації виборів, заявляє Юлія Тимошенко.

Про це вона заявила у вівторок на брифінгу в аеропорту "Бориспіль" перед робочою поїздкою до Вінницької області, повідомляє УНІАН.

Прикладом цього, за словами Тимошенко, є рішення ЦВК від 4 січня, яким дозволяється голосування вдома без документального обґрунтування - після того, як вона оскаржила у суді рішення ЦВК від 12 грудня 2009 року, яке дало право голосувати вдома без підтвердження меддовідками нездатності прийти на дільницю.

"Ігноруючи рішення суду від 19 грудня, вчора (4 січня 2010 року) о 16.00 більшість, яка повністю підконтрольна і, я упевнена, корумпована Партією регіонів, знову всупереч рішенню суду ухвалює рішення дуже коротке: дозволити голосування вдома всім охочим", - сказала Тимошенко.

Вона назвала членів ЦВК, які проголосували за це, зазначивши, що майже всі вони - "регіонали": Михайло Охендовський, Олена Лукаш, Олександр Шелестов, Тамара Астахова, Юрій Данилевський, Броніслав Райковський, Юрій Донченко і Олександр Чупахін.

Тимошенко подякувала іншим членам ЦВК, включаючи голову Комісії Володимира Шаповала, за те, що вони не підтримали таке рішення, і висловила сподівання, що "Шаповал не допустить у ЦВК "ківаловщини" - не допустить повернення до 2004 року, до масштабної фальсифікації, яка була зроблена Януковичем".

"Я думаю, що ми дуже добре пам'ятаємо 2004 рік, коли саме голосування вдома і було одним з методів фальсифікації пана Януковича як кандидата в президенти, і саме тоді продажна ЦВК, яку назвали "ківаловщиною", ухвалювала такі самі рішення", - зазначила Тимошенко.

За її словами, зараз також існує загроза, що ЦВК може ухвалити ще одне рішення, що дозволяє фальсифікувати результати виборів, - про дозвіл вносити дані виборців до списків у день голосування прямо на дільницях.

"Таке рішення ЦВК - а саме тої частини, яка контролюється Януковичем, - ми зараз скасували в суді. І я попереджаю, якщо буде зроблено хоч один крок певними членами ЦВК, щоб ще раз відновити цей механізм фальсифікації - реєстрацію на дільниці людей, яких немає у списку, - ми також йтимемо до суду і звертатимемо на це увагу світової спільноти і українців", - заявила Тимошенко.

За її словами, "всі крики Януковича про те, що він проти фальсифікації виборів, є банальною сентенцією, що сам злодій кричить - тримай злодія".

"І саме дії тієї частини членів ЦВК, які представляють Януковича, свідчать про те, що Янукович як проводив фальсифікацію в 2004 році, також хоче провести її і в 2010-му", - упевнена Тимошенко.

"І я зараз звертаюся до Януковича: пан Янукович, у вас ці трюки ще раз в Україні не пройдуть. І ще раз ми вам дуже добре дамо по руках, так, як це робили в 2004-2005 роках", - заявила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...