Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Моряки "Аріани" повернулися. Не оминув їх увагою і Тігіпко

Середа, 6 січня 2010, 11:59

Екіпаж "Аріани", звільнений з полону піратів, прибув до України.

У середу в одеському аеропорту моряків зустрічали їхні рідні та близькі, представники місцевих органів влади і управління, повідомляє прес-служба Служби зовнішньої розвідки України.

Біля трапу літака знаходилася машина "швидкої медичної допомоги".

У будівлі аеропорту, крім родичів моряків, екіпаж зустрічав і кандидат у президенти України Сергій Тігіпко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він намагався пройти на злітно-посадкову смугу, та керівництво аеропорту йому в цьому відмовило, пославшись на необхідність проходження митного контролю, зазначає агенція.

Як відомо, моряків "Аріани" у польоті супроводжувала офіційна делегація з України, яка займалася вирішенням низки питань щодо зміни екіпажу і його повернення додому.

До складу делегації увійшли голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, інші представники державних органів, лікарі та журналісти.

Для доправлення моряків на Батьківщину було організовано спеціальний авіарейс. Літак оплатили завдяки коштам благодійників, наданих на прохання президента Віктора Ющенка.

Ще у порту оманського міста Салала моряки були обстежені українськими лікарями і отримали необхідну первинну медичну допомогу. Стан їхнього здоров'я задовільний.

Їхнє місце зайняв новий екіпаж українських моряків, які 5 січня окремо прибули літаком з Одеси. Судно після дозаправки і завершення усіх необхідних регламентних робіт продовжить рейс до пункту призначення.

"Служба зовнішньої розвідки України у взаємодії з іншими державними органами продовжує вживати комплексні заходи зі сприяння визволенню інших українських громадян, які перебувають у заручниках у сомалійських піратів", - зазначають у СЗР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування