Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович про своє висування в президенти: "Я що, не людина?"

Середа, 6 січня 2010, 16:10

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович упевнений, що він має право бути обраним президентом, незважаючи на свої судимості в минулому.

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському виданню "Die Presse", фрагменти якого публікує в середу "Комсомольська правда в Україні".

"Ще в часи тоталітарної радянської системи після двох вироків мене оголосили в 1978 році невинуватим і прийняли в Комуністичну партію", - сказав він, коментуючи питання, як люди можуть довіряти тому, хто був двічі засуджений і за ким стоїть найбагатший олігарх України Рінат Ахметов.

"Як директор великого підприємства я мав доступ до всіх державних таємниць. Двічі був прем'єром. Навіщо ж тепер обмежувати мої права? Я що, не людина? Ахметов теж людина, між іншим, що створила 120 тисяч робочих місць", - заявив Янукович.

На запитання, чи планує він, у випадку обрання його президентом, посилювати демократичні інститути чи авторитарну вертикаль влади, Янукович сказав: "Нам потрібен захист прав людини, власності, інвестицій, реформа правосуддя і банківського сектору. А без сильної влади демократичні інститути зараз не вдасться посилити".

На прохання відповісти конкретніше лідер "регіоналів" зазначив: "У мене є управлінський досвід. Система влади буде функціонувати тоді, коли можновладці будуть суворо дотримуватися законів".

Крім того, на зауваження, що його програма дуже схожа з програмою кандидата в президенти Юлії Тимошенко, Янукович сказав: "Різниця в тому, що я здатен реалізувати програму і вже демонстрував це".

Він розповів, що після подій 2004 року "зрозумів, що народ не можна обманювати так, як це робили "помаранчеві" лідери".

"Народ мріяв про якісне життя, демократію, права людини, про правову державу і подолання корупції. Зараз же Україна - одна з найбільш корумпованих країн у світі, процвітає свавілля бюрократів", - зазначив Янукович.

"У 2004-му був переворот. Були вкрадені голоси в тієї половини українців, які стояли за мною", - завив він.

При цьому Янукович зазначив, що його рейтинг у західній Україні зараз "суттєво виріс", бо "люди зрозуміли, що їхні поводирі в 2004-му, звісно, правильно вловили їхні настрої, але потім зловжили їхньою довірою".

"Назватися демократом ще не означає ним бути", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...