В ІСД ПРИЙШЛИ РОСІЯНИ. ГАЙДУК ПІШОВ. ТАРУТА ЗАЛИШИВСЯ

П'ятниця, 8 січня 2010, 13:49
 

Власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Євразхолдингу, за участю Внєшекономбанку придбали контрольну частку корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Про це повідомляється в переданому агентству "Інтерфакс-Україна" прес-релізі ІСД.

"Відповідно до досягнутих домовленостей, нові партнери, очолювані Олександром Катуніним (до 2004р. - засновник і акціонер "Євразхолдингу"), власником групи Carbofer, придбали 50%+2 акції корпорації ІСД. Власниками 49,99% акцій ІСД залишаються діючі акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан", - констатується в прес-релізі.

При цьому пояснюється, що з урахуванням того, що криза була не найпростішим часом для подібної угоди, було вирішено найняти в ролі фінансового консультанта одну з найбільш авторитетних інвестиційних компаній "Трійка Діалог" (РФ), що успішно залучила до фінансування угоди корпорацію "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності" (Внєшекономбанк, РФ).

ВЕБ, основною метою якого, у свою чергу, є підтримка російських інвесторів, що розвиваються за кордоном, погодився підтримати цей проект.

В угоду включені винятково металургійні активи, що входять у структуру корпорації ІСД, і її умови не поширюються на інші активи, якими володіють основні бенефіціарії корпорації", - підкреслюється в прес-релізі.

Відповідно до досягнутої угоди, керівництво корпорацією залишиться без змін. Тарута і Мкртчан продовжать управління компанією на рівні глави ради директорів і генерального директора відповідно.

Вихід з капіталу одного з акціонерів корпорації ІСД - Віталія Гайдука- і переформатування часткового капіталу підсилить її позиції в завершенні переговорного процесу з основними кредиторами з банківського сектору, відзначається в прес-релізі.

Разом з тим, до складу ради директорів ІСД будуть уведені незалежні члени, яких планується запросити з числа відомих іноземних фахівців. Серед них, Вінченцо Магістро (Vincenzo Magistro), що має великий досвід в області міжнародної фінансової експертизи, екс- фінансового директора компаній ІЛЬВА і Фінінвест.

Внєшекономбанк є агентом уряду РФ по обслуговуванню зовнішнього боргу, стягнення кредиторської заборгованості колишнього СРСР, управління коштами Пенсійного фонду РФ, а також по наданню позик і гарантій російським експортерам. У січні 2009 року банк став власником 75%+3 акцій АКБ "Промінвестбанк" (Україна).

Трійка Діалог - один з найбільш авторитетних російських інвестиційних банків, що працює на ринках країн СНД, заснований у 1991 р. Головний офіс Групи розташовується в Москві, розгалужена мережа відділень діє в 12 найбільших містах Росії, а також у Нью-Йорку, Лондоні, Києві і на Кіпрі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування