Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко продовжує верховодити в МВС "як звичайно" попри суд

Вівторок, 2 лютого 2010, 08:43

Юрій Луценко продовжує керувати МВС у звичайному режимі, незважаючи на рішення суду про призупинення його призначення виконувачем обов'язків міністра.

"Я проводжу наради і підписую документи, а люди мені підкоряються - усе як звичайно", - сказав він газеті "Сегодня" у понеділок вранці.

"Ми не отримували постанову суду. Її немає ні в Кабміні, ні в МВС. Думаю, що мої політичні опоненти просто видають бажане за дійсне", - заявив Луценко.

Водночас нардеп-регіонал Владислав Лук'янов стверджує зворотне:

"Увечері 29-го січня я особисто зареєстрував копію судової постанови в канцелярії Міністерства внутрішніх справ!".

Ближче до обіду 1 лютого в МВС підтвердили: рішення суду до них надійшло, однак на ньому немає ні підпису судді, ні печатки суду, - хоча Лук'янов говорить, що там усе є.

Юрист Тетяна Монтян зазначає, що "немає законодавчого механізму, який би дозволив негайно зобов'язати Юрія Луценка покинути кабінет і виконати рішення суду".

"Навіть якщо позивач звернеться з заявою у виконавчу службу, до початку другого туру президентських виборів міністра з його крісла не викуриш, термін виконання рішення суду - до двох тижнів", - додає вона.

А інший юрист Едуард Багіров зазначає, що якщо пізніше з'ясується, що Луценко "підписував службові документи, маючи на руках судове рішення, проти нього можуть порушити кримінальну справу за фактом самовільного присвоєння звання посадової особи".

І якщо Луценка за даною статтею засудять, то йому може загрожувати штраф чи навіть в'язниця.

Як відомо, 28 січня парламент відправив Луценка у відставку з посади голови Міністерства внутрішніх справ. Але вже через кілька годин Кабмін призначив його першим заступником керівника МВС і доручив виконувати обов'язки міністра.

29 січня "регіонал" Лук'янов подав позов у Київський окружний адміністративний суд - і той призупинив рішення Кабміну до завершення судового процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування