Між Україною та Росією йде "шпигунська війна"?

Вівторок, 2 лютого 2010, 16:32
 

У ФСБ Росії підтвердили затримання її співробітника на українській території.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили в центрі зв'язків з громадськістю ФСБ Росії.

Однак у центрі зазначили, що дії російської сторони носили характер відповіді і були продиктовані вербувальною активністю спецслужб України щодо російських громадян, що зросла.

Інцидент був викликаний тим, що громадянин України Руслан Пилипенко, відомий ФСБ як співробітник ГУ розвідки Міноборони України, з 2006 року активно займався діяльністю на шкоду інтересам безпеки Збройних сил Росії, заявили в ФСБ.

Його протиправні акції були виявлені і задокументовані органами ФСБ, зазначили в центрі.

29 жовтня 2009 року Пилипенко був затриманий у Тирасполі на російському військовому об'єкті при здійсненні шпигунських дій, повідомили в центрі.

У ході затримання у Пилипенка було виявлено і вилучено цифровий фотоапарат з електронними копіями документів, що мають гриф "секретно" і "абсолютно секретно", зміст яких складає державну таємницю РФ.  

"Громадянин України зізнався й ініціативно заявив про готовність представити інформацію про інші розвідувальні акції й агентуру, задіяну в роботі проти Росії", - зазначили в центрі.

Пізніше Пилипенко запропонував співробітнику ФСБ РФ зустрітися 27 січня "для передачі відомостей, що нібито свідчать про наявність безпосередньої загрози безпеці російських військових об'єктів у Придністров'ї".

У центрі підкреслили, що ФСБ РФ проводить з'ясування обставин інциденту. При цьому у ФСБ здивовані тим, що "керівництво СБУ поспішило надати розголосу даному інциденту, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегульовуються по лінії взаємодії спецслужб".

За інформацією співрозмовника, у Москві в 2009 році було затримано громадянина України. У центрі зазначили, що йому були пред'явлені незаперечні задокументовані докази його розвідувальної діяльності на території Росії.

"Згаданий громадянин України був без розголосу відповідно за сформованою загальноприйнятою між спецслужбами практикою депортований", - повідомив співрозмовник.

У ФСБ "категорично спростовують інформацію, розповсюджену СБУ, про нібито застосовані до громадянина України будь-які насильницькі дії або погрози".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування