Тимошенко знову пообіцяла відмінити призов

Вівторок, 2 лютого 2010, 19:00
Прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що відразу після президентських виборів буде здійснено перехід до контрактної армії.

Про це вона заявила під час перебування з робочим візитом у Тернополі, повідомляє прес-служба уряду.

"Контрактна армія буде і строкова служба припиниться після того, як ми з вами завершимо президентські вибори", - сказала Тимошенко.

Прем'єр нагадала, що законопроект про перехід до контрактної армії був зареєстрований у парламенті відразу після дострокових парламентських виборів у 2007 році.

Вона заявила, що ухваленню цього законопроекту заважала "політична боротьба перед виборами і небажання опонентів дати можливість виконати зобов'язання перед суспільством, що спричинило б збільшення мого авторитету у суспільстві".

"Тому цей законопроект блокувався у Верховній Раді", - сказала Тимошенко.

"Після президентських виборів цю блокаду буде знято. Закон цей буде ухвалений невідкладно, вже є стратегія переходу на контрактну армію, є кошториси, є бачення, як це зробити", - підкреслила прем'єр.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії 2007 року Тимошенко обіцяла, що обов'язковий призов юнаків до армії буде скасований 1 січня 2008.

Прем'єр також наголосила, що військова доктрина України має бути переглянута.

"Військова доктрина потребує сьогодні осучаснення, потребує збалансування, нових систем забезпечення. Українська армія буде сильною", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...