Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Київ збираються звозити людей? У санаторіях уже немає місць

Середа, 3 лютого 2010, 10:41

Для масових акцій у Києві набирають людей, санаторії й інші місця навколо столиці заброньовані з 4 лютого.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

"Зайдіть в інтернет, у розділ оголошень - там набирають людей, щоб привезти їх у Київ (не буду говорити від якої політсили)", - сказав він.

"Ми продзвонювали санаторії й інші місця навколо Києва, щоб замовити для міліціонерів, які можуть бути залучені до охорони порядку в столиці з регіонів. А нам говорять: "А у нас уже замовлено і заїзд почнеться 4 лютого", - повідомив Савченко.

При цьому на запитання, чи є у правоохоронців інформація про підготовлювані провокації під час другого туру виборів президента 7 лютого, заступник голови МВС сказав: "Ні в МВС, ні в СБУ поки такої інформації немає".

Савченко також зазначив, що міліція поки не планує жодних "екстраординарних заходів" і посилення охорони правопорядку під час виборів, зокрема під ЦВК.

"У нас 300 тисяч співробітників міліції, ну де ми візьмемо більше? Виведемо усіх - від начальника до наймолодшого сержанта, якого прийняли на роботу місяць тому. Залучимо внутрішні війська", - сказав заступник голови МВС.

"ЦВК і так охороняється Управлінням держохорони. Жодних екстраординарних заходів поки не планується. Наші наряди зараз стоять біля будівлі Центвиборчкому - тому що там уже є намети", - зазначив він.

При цьому на запитання, чи не готується міліція до "нових Майданів" після голосування 7 лютого, незважаючи на судову заборону масових акцій у центрі столиці, Савченко сказав: "Ми готуємося до будь-яких несподіванок. Для цього виписані спеціальні плани дій".

"Щодо рішення суду, то в нашій чудовій державі судові рішення не завжди виконуються. Політики й серйозні організатори-юристи давно навчилися обходити судові рішення", - сказав він.

"Приміром, приходить якийсь депутат і каже: "Я хочу провести зустріч із виборцями!". І під такою маркою проводить акцію на Майдані. Не буде ж міліція людей звідти виносити", - додав Савченко.

Він зазначив: "У столиці - 20 тисяч міліціонерів. Треба буде - залучимо ще".

"Якщо буде достовірна інформація, що замовлено потяги й автобуси на Київ і вони уже висуваються, тоді будемо посилювати. Нам міліцію не важко підтягти. Ми більш мобільні, ніж учасники будь-яких акцій", - запевнив заступник голови МВС.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування