Регіонали заявляють, що в Києві для Тимошенко готується "косинка"

Субота, 6 лютого 2010, 12:53

Члени комісій від кандидата в президенти Віктора Януковича виявили факти готованої фальсифікації на виборах президента в декількох районах Києва.

Про це заявив керівник секретаріату Київської міської організації Партії регіонів Сергій Баранов-Мохорт, повідомляє прес-служба міськорганізації ПР.

"На виборчих дільницях у виборчому окрузі № 222 члени комісії від кандидата у президенти Віктора Януковича виявили у списках виборців ледь помітні крапки напроти певних прізвищ", - сказав він.

"Зважаючи на те, що спочатку ці списки знаходилися в голів комісій від кандидата в президенти Юлії Тимошенко, це свідчать про те, що вже готуються фальсифікації під назвою "косинка", - заявив керівник секретаріату Київської ПР.

Наприклад, за його словами, "на дільниці №73 вже вдалося усунути цю спробу".

"Суть цієї схеми полягає в тому, що навпроти прізвищ певних людей, які стовідсотково не прийдуть голосувати на виборчі дільниці, ставляться позначки. Потім у день голосування бюлетені видають підставним особам, які отримують за це гроші", - каже Баранов-Мохорт.

Аналогічний факт, за його словами, був зафіксований і на виборчій дільниці №39 у 218 окрузі (Оболонський район столиці). Там член комісії від Януковича помітив ці позначки і звернув на них увагу інших членів комісії.

"Результатом стала неадекватна реакція з боку членів комісії від Юлії Тимошенко, і зокрема голови комісії", - зазначає Баранов-Мохорт.

"Їхнє викриття, по суті, зриває виконання запланованої схеми не тільки на даній виборчій дільниці, а в усьому окрузі. Тому реакція членів комісії від Тимошенко і голови зрозуміла", - додає він.

"Тепер вони, як звично в дусі а-ля Тимошенко, нагнітають істерію, порскають жовчю, ображають, загрожують, на дільниці діється хаос. І це явна ознака того, що Юлія Тимошенко готувала і, швидше за все, продовжуватиме готувати фальсифікації в Києві", - стверджує "регіонал".

За його словами, про даний інцидент "поінформовані всі члени комісій по Києву й вони, у свою чергу, будуть ретельніше перевіряти списки виборців".

Пізніше Баранов-Мохорт також заявив: "Нам вдалося дізнатися, що для реалізації схеми "косинка" члени дільничних виборчих комісій, які будуть у ній задіяні, повинні будуть надягнути на руку великий годинник, браслет або перстень. А підставна особа у свій паспорт має вкласти вкладиш зі значком жовтого смайла".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...