П’яний виборець з'їв бюлетень, а на дільницях - "чарівні" ручки

Неділя, 7 лютого 2010, 13:39
Заступник голови ЦВК Ганна Усенко-Чорна розповіла, що на окремих виборчих дільницях зафіксовані певні порушення, які мали на меті вплинути на результати голосування.

Про це вона сказала під час брифінгу у ЦВК у неділю.

За словами Усенко-Чорної, у Луганській області у м. Лисичанськ у110 окрузі стався випадок, коли один виборець, громадянка Волкова, вихопила десять бюлетенів і вкинула в скриньку.

За цим випадком відповідними правоохоронними органами здійснюються відповідні слідчі дії.

Голова територіального виборчого округу №145 у Одеської області повідомив, що на виборчій дільниці № Д19 у с. Мирне в кабіні для голосування було знайдено ручку, чорнила якої зникають.

За цим фактом, за словами заступника голови ЦВК, було складено відповідний акт, повідомлено органи внутрішніх справ та СБУ.

Усенко-Чорна також підтвердила і формацію про те, секретарів однієї з виборчих комісій  Стапан Радник, 1950 р.н. дійсно помер, за попередніми даними, від серцевого нападу.

Водночас, за її словами, наразі приступила до роботи одна з нібито замінованих дільниць м. Лутугіно, на інших здійснюється перевірка.

Крім того, на виборчій дільниці №15 (виборчий округ №146) у Полтаві нетверезий виборець намагався з'їсти бюлетень, повідомляють "Українські новини".

За словами начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС у Полтавській області Юрія Сулаєва, чоловік прийшов на дільницю в нетверезому стані, взяв бюлетень і попросив членів комісії заповнити його за нього, тому що боявся поставити галочку не за того кандидата.

Коли йому відмовили, він сам пішов до кабінки і проголосував, але вийшовши звідти пішов не до урн, а до виходу.

Члени комісії і спостерігачі його зупинили і попросили опустити бюлетень в урну. У відповідь почули голосну лайку, після чого виборець засунув бюлетень собі в рот і почав жувати.

За словами Сулаєва, члени комісії склали акт про псування бюлетеня і визнали його недійсним.

Чоловіка затримали міліціонери і на нього складено 2 протоколи: за хуліганство і появу в громадському місці в нетверезому вигляді.

Разом з тим на виборчих дільницях у Києві заборонено користуватися мобільними телефонами.

За словами голови однієї з дільничних комісій, це зроблено з метою убезпечення проведення "каруселів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News