Тимошенко визнає Януковича, але після суду

Вівторок, 9 лютого 2010, 11:48
 

Блок Юлії Тимошенко визнає перемогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича, якщо не зможуть довести в судах факти численних порушень.

Про це у вівторок заявив депутат від БЮТ Андрій Шкіль.

"Факт перемоги ми визнаємо тільки в тому випадку, якщо ми не зможемо довести в судах ті порушення, які призвели до перемоги іншого кандидата", - підкреслив Шкіль.

Відповідаючи на питання, чи БЮТ не довіряє міжнародним спостерігачам, які визнали вибори чесними і демократичними, він сказав:

"Не ставиться під сумнів свобода голосування: не було примушення, не було агітації під час голосування. Ми говоримо про те, чи ті люди, які проголосували, захистили свій голос, чи мало право захистити свій голос".

"Тобто людина прийшла, проголосувала за одного кандидата, а потім виявилось, що на цій дільниці переміг зовсім інший. В цьому полягає різниця. Жоден іноземний спостерігач цього оцінити не зможе", - наголосив депутат.

"Тут немає претензій до них (спостерігачів). Окремо стоїть волевиявлення, а окремо стоїть підрахунок голосів і на підрахунку голосів іноземні спостерігачі були там, де і так все було ясно", - сказав Шкіль.

Відповідаючи на питання те, що президент Європарламенту Єжи Бузек також назвав вибори чесними і демократичними, Шкіль сказав:

"Це (Бузек) президент Європарламенту. Він висловив думку європейських спостерігачів", - додав він.

"Тут ніхто не коментує якість голосування. Ми позиваємося в судах не до якості голосування, яку оцінювали міжнародні спостерігачі, а щодо якості підрахунку голосів і врахування голосів, і зарахування голосів", - пояснив він.

"А тут суспільна думка і європейська думка буде збігатися з нашою, якщо ми доведемо це в судах", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування