ЯНУКОВИЧ ПРОСИТЬ НЕГАЙНО СТВОРИТИ КОАЛІЦІЮ, інакше - вибори

Середа, 3 березня 2010, 16:50

Президент Віктор Янукович закликає фракції парламенту якнайшвидше створити коаліцію і запропонувати кандидатуру прем’єра.

Про це Янукович сказав на зустрічі з представниками усіх парламентських фракцій та спікером Володимиром Литвином, повідомляє прес-служба президента.

"Перше і головне питання сьогодні – це створення коаліції у Верховній Раді. Я жодних умов не хочу ставити фракціям. Навіть - фракції Партії регіонів. Я хотів би, щоб ви найближчими днями самі домовилися про створення коаліції, яка запропонувала б кандидатуру прем’єр-міністра і уряд", - сказав він.

"Знайдіть політичну волю і домовтеся. Нам треба подолати кризу державного управління і рухатися вперед. Цього очікує суспільство і наші партнери у світі", - наголосив президент, підкресливши, що у протилежному випадку залишиться варіант дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба, керівництво парламенту і представники фракцій погодилися з необхідністю проведення переговорів зі створення нової парламентської коаліції і висловили готовність їх розпочати.

"Микола Томенко, зокрема, зазначив, що його політична сила вирішила йти в опозицію. Таким чином, БЮТ не братиме участь у переговорах", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Янукович сказав: "Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером".

"Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках діючого законодавства", - додав він.

Янукович закликав лідерів фракцій не зволікати і вже у середу розпочати переговори про створення нової коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...