Кучма: У передсмертній записці Кравченка немає мого прізвища

Четвер, 4 березня 2010, 10:53

Екс-президент Леонід Кучма стверджує, що в передсмертній записці екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка немає його прізвища.

Про це він розповів в інтерв'ю Костянтину Стогнію для kriminal.tv.

"А ви знаєте, що там нема ніякого прізвища?", - запитав Кучма і додав: "Нема. Мені доповідали, що жодного прізвища там немає. Я не знаю, як там щодо експертизи, але прізвища Кучми там нема".

Раніше екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко цитував записку Кравченка: "Любі мої, я не винен ні в чому. Пробачте мені. Я став жертвою політичних інтриг президента Кучми та його оточення. Йду від вас з чистим сумлінням. Прощавайте".

Однак пізніше Микола Джига, який працював у Кравченка першим заступником, заявив про підробку записки і зокрема, що "це не його (Кравченка) рука".

Також Кучма заявив, що не вірить у причетність Володимира Литвина до вбивства Гонгадзе: "Я в це не вірю. Чесно. Я непогано знаю Володимира Михайловича, ставлюсь до нього із повагою, знаю його характер. Але він не здатен замовити вбивство".

Екс-президент повторив, що не вірить у версію самогубства Кравченка: "Я – ні. Хоча я завжди говорив, що останнє слово повинно бути за правоохоронними органами, за прокуратурою в тому числі".

"Але така людина, як Юрій Кравченко на такий крок не могла піти. Він вольова людина і не пасував перед будь-якими труднощами... Я не зовсім спеціаліст по зброї, але зробити два постріли... чогось не віриться", - додав він.

Кравченка звинувачували у зникненні Гонгадзе. 4 березня 2005 року він помер від двох пострілів у голову. Слідство дійшло висновку, що це було самогубство.

На запитання, чи так дратував його Гонгадзе, як розповідають, Кучма поклявся, що не знав його. Також він запевнив, що не читав у той час інтернет: "Що мені приносив (прес-секретар) – те я і читав, я не міг всю пресу на той час перелопатити".

"А тим більше в мене ж інтернета не було навіть. Я ним не користувався, в той час його взагалі не було майже ніде. Він тільки почався, так же? Тому я заказував лише статті на економічні теми, ну політичне також, але щоб лізти в "жовту" пресу – ніколи у мене такого бажання не було", - додав він.

Кучма розповів, що спілкується з родиною Кравченка і зустрічався з матір'ю Гонгадзе: "З Лесею Гонгадзе... ви ж розумієте, якщо б я в той час запропонував їй зустрітися?".

"Ну, непублічні спроби такі дійсно були, я радився з багатьма, чи варто це робити. Але, думаю, що мене б не зрозуміли. Я вдячний цій жінці за те, що рік тому вона сама попросилася на зустріч. Я не афішував це ніде", - розповів Кучма.

"Але та розмова щира, яка тоді відбулася у нас з нею... Можна зрозуміти цю жінку, яка втратила сина, і вона відкидає думку, що його нема на цьому світі. Питань ще є дуже багато. Мені огидно, що на цій людині політику робили", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...