Григоришин виграє бої за свої гроші

Четвер, 4 березня 2010, 20:25

Рішення суду, яке зобов'язує Фонд держмайна повернути компанії "Фрунзе-Флора" 400 мільйонів гривень, залишили в силі.

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу Генпрокуратури і залишив у силі рішення Господарського суду Києва, яке зобов'язує ФДМ повернути компанії перераховану для участі в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу гарантію.

Про це повідомило близьке до судового процесу інформоване джерело.

На думку Генпрокуратури, ФДМ не наділений господарськими повноваженнями при проведенні приватизації органом держвлади, отже, при укладанні договору з "Фрунзе-Флорою", яким передбачалося повернення конкурсної гарантії протягом 3 днів після проведення конкурсу, Фонд перевищив свої повноваження.

Таким чином, Генпрокуратура вирішила, що у ФДМ не виникало зобов'язань перед "Фрунзе-Флорою" і в своїй апеляційній скарзі просила скасувати рішення суду першої інстанції.

Суд не погодився з аргументами прокуратури і визначив, що ФДМ в ході приватизації виступає і як суб'єкт реалізації владних повноважень, і, як власник держмайна, був повноважний укладати договір з "Фрунзе-Флорою" про порядок повернення конкурсних гарантій.

На цих підставах суд відмовив Генпрокуратурі в задоволенні скарги, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Крім того, суд задовольнив апеляційну скаргу "Фрунзе-Флори" і зобов'язав ФДМ сплатити компанії 3% річних за користування гарантією понад встановленого терміну, що склало 0,329 млн. гривень.

Як відомо, у вересні 2009 ФДМ провів конкурс з продажу ОПЗ, в якому взяли участь компанії "Нортіма" (Київ), "Фрунзе-Флора" (Київ) та "Азот-Сервіс" (Росія).

Виграла конкурс "Нортіма", однак ФДМ відмовився визнати її переможцем, визнавши остаточну ціну заниженою внаслідок політичних обставин.

Потім відомство повернуло внесені для участі в конкурсі кошти "Азот-Сервісу", а "Нортіма" домоглася їх повернення через суд.

Як відомо, власником компанії "Фрунзе-Флора" є бізнесмен Костянтин Григоришин.

В.о. прем'єра Юлія Тимошенко заявляла, що заставу в 400 мільйони гривень буде повернено учаснику конкурсу "відразу після того, як відбудеться чесна приватизація ОПЗ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News