Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція і коаліція не можуть поділити комітети. БЮТ відкликав своїх людей

Четвер, 1 квітня 2010, 10:58

БЮТ вирішив відкликати своїх депутатів з керівних посад комітетів Верховної Ради.

Про це з трибуни парламенту у четвер заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Сьогодні фракція прийняла єдине вірне рішення - відкликати всіх керівників, заступників, перших заступників, секретарів комітетів з цих посад, щоб повністю розблокувати процес переформатування (комітетів між коаліцією і опозицією) протягом тижня", - сказав він..

При цьому Кириленко попросив фракції коаліції і спікера Володимира Литвина відмовитися від розгляду відповідної постанови у четвер.

"Стоїть у порядку денному законопроект про обрання голів та членів окремих комітетів Верховної Ради. І стоїть чітка норма: за умови узгодження позицій фракцій. Регламентний комітет розглянув це питання і не дійшов до згоди. Я звертаюся до фракцій коаліції з проханням зняти це питання до повного його узгодження", - сказав він.

У свою чергу Литвин попросив БЮТ не "дестабілізувати роботу Верховної Ради" відкликанням своїх депутатів з комітетів.

"Якщо у нас немає погодженої позиції, давайте ранкове засідання відкладаємо - проводьте консультації... Керівники фракцій, проводьте консультації, а після консультацій повернемося до розгляду цього питання. Давайте не шукайте приводи якщо не на цьому тижні, то на наступному, зривати роботу Верховної Ради", - сказав він.

Як відомо, опозиція вимагає від коаліції передати їй ключові комітети - зі свободи слова, з питань правосуддя, з питань регламенту. Зараз керівництво у цих комітетах належить представникам більшості.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування