ЯНУКОВИЧ РОЗКРИТИКУВАВ СЕМИНОЖЕНКА І ЙОГО СОЮЗ

Четвер, 1 квітня 2010, 16:01
 

Президент Віктор Янукович вважає, що віце-прем'єр Володимир Семиноженко не мав права заявляти про можливість союзу України, Росії і Білорусії.

Такий висновок можна зробити із заяви Януковича, яку в четвер наводить його прес-служба.

"Україна активно інтегрується в Європейський Союз. І цей стратегічний напрям зафіксовано, у тому числі, й у моїх неодноразових заявах як президента. Я хотів би, щоб про це усі пам'ятали", - підкреслив Янукович.

"Чи існує право на дискусію з цього питання? Для мене як для президента - ні. Для усіх, хто представляє владу - ні. І це категорично", - підкреслив він.

"Що стосується усього суспільства - політологів, експертів, журналістів, просто громадян, то тут, шукаючи відповідь на запитання, слід керуватися одним словом - демократія", - зазначив він

Янукович також зазначив наголосив на свободі преси.

"І ми не диктуємо пресі, які теми дискутувати, а які - ні. Бо це було б неправильно. Інша річ, що коли високі державні чиновники беруть участь у дискусіях у прямому ефірі, то вони повинні дуже скрупульозно зважувати кожне своє слово, бо вони висловлюють державну позицію", - підкреслив Янукович.

Він розповів, що мав розмову на цю тему з віце-прем'єром Семиноженком.

"Без сумніву, Володимир Петрович розуміє і підтримує стратегічний напрям держави. І вся проблема полягає у не зовсім точному висловлюванні Семиноженка. Думаю, що віце-прем'єр повинен зважати на це і на майбутнє врахувати", - сказав він.

"Віце-прем'єр повинен ще раз чітко і ясно висловити свою позицію про його ставлення до Конституції та до пріоритетів державної політики. І на цьому інцидент має бути вичерпано", - зазначив він.

"Я проти того, щоб роздмухувати зараз цю тему. Треба зосереджувати зусилля на основному - треба йти вперед. Долати кризу і робити все, щоб підняти рівень життя українців до європейського", - додав Янукович.

Він наголосив, що "є незаперечна істина - Україна незалежна суверенна держава".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News