Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче, щоб європейці долучилися до ремонту труби

Четвер, 1 квітня 2010, 21:31
 

Уряд зацікавлений в участі ЄБРР у модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з виконавчим директором Європейського банку реконструкції і розвитку в Туреччині, Східній Європі, на Кавказі та Центральній Азії Олів'є Декампом, повідомляє прес-служба уряду.

"Для нас це має першочергове значення, особливо враховуючи факт будівництва обхідних газопроводів. Наше завдання - модернізувати систему таким чином, щоб прокачка газу до Європи саме нашим газопроводом стала найвигіднішою, найефективнішою", - сказав він.

"Ця робота дуже серйозна, велика, і в цьому питанні взаємодія з вашим банком нам дуже важлива", - заявив прем'єр.

У свою чергу Декамп зазначив, що ЄБРР є партнером України і готовий співпрацювати в різних сферах, зокрема, інфраструктурній та енергетичній.

За його словами, ЄБРР зацікавили плани України з модернізації газотранспортної системи: "Ваша пропозиція з модернізації ГТС України дуже цікавить нас, рада директорів охоче почує ваш план дій та підходи до цього питання".

Декамп додав, що загалом тема енергозбереження є одним з пріоритетних напрямків співпраці: "Ця тема може стати якорем, який триматиме нашу співпрацю років чотири".

Виконавчий директор ЄБРР також зазначив, що новий етап двосторонньої співпраці позитивно вплине на перспективи відносин України з Міжнародним валютним фондом.

За його словами, довгострокове інвестування ЄБРР в Україну - позитивний сигнал для МВФ про те, що банк продовжує співпрацю з державою, незважаючи на складнощі, викликані кризою.

Крім того, сторони обговорили можливості відновлення кредитування в країні як малого та середнього бізнесу, так і крупних корпорацій.

"Закликаю спільно працювати над тим, щоб сприяти реструктуризації банківського сектора і відновленню довготермінового кредитування", - зазначив Декамп.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...