"Регіони" чекають, що у їхню "шпаківню" будуть летіти "зграї" з БЮТ і НУНС

П'ятниця, 2 квітня 2010, 10:50

У Партії регіонів упевнені, щоблокуванням трибуни, БЮТ хоче зірвати бюджетний процес.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю "регіонал" Михайло Чечетов.

"Опозиція намагається в силовому варіанті нав'язати своє бачення проведення сесії. Я думаю, що найближче оточення Тимошенко плюнуло не в душу коаліції, а плюнуло в душу Бога. Бог усе бачить!", - заявив він.

Першою причиною блокування трибуни Чечетов назвав спробу зірвати звіт у парламенті міністра ПЕК Юрія Бойка про газові переговори.

"Сьогодні має бути година уряду, і міністр енергетики Бойко повинен розповісти про ситуацію на газовому ринку, про хід переговорів по газу з Росією. І страх того, що Бойко розповість правду про те, що творила на енергетичному ринку Тимошенко, підштовхнула їх до такого безпрецедентного кроку, коли в Страсну п'ятницю вони заблокували трибуну", - сказав він.

Другою причиною, на думку Чечетова, є бажання БЮТ заблокувати бюджетний процес шляхом перерозподілу комітетів парламенту.

"Якщо ми підтримуємо пропозиції частини опозиції - найближчого оточення Тимошенко, - то потрібно по-новому обнулити і знову ділити комітети. Це робиться, щоб зірвати бюджетний процес. Намагаючись втягнути нас у кадрову лихоманку, вони хочуть вибити парламент з нормального процесу роботи і не дати можливість до 1 травня прийняти бюджет", - сказав він.

"Почнемо переформатовувати комітети - місяць бюджету не буде. А через місяць з'являється рішення КС про те, що формування коаліції було незаконним. І тоді Партія регіонів опиниться в опозиції! І що, ми знову по-новому почнемо комітети ділити? Над нами весь світ сміятися буде! Ну хто нас розумними назве?", - обурився Чечетов.

Він також заявив, що БЮТ "переслідує чисто корпоративний інтерес, і поки він буде переслідуватися, звужуватиметься коаліція".

"Перші ластівки вже полетіли, скоро полетять зграї з "Нашої України" і БЮТ. І прилетять у велику шпаківню під назвою коаліція, ядром якої є Партія регіонів", - пообіцяв Чечетов.

У свою чергу БЮТівець Микола Томенко, коментуючи висловлювання Чечетова про шпаківню, заявив:

"Багато моїх знайомих кажуть, що це (шпаківня) - цікава штука, тільки там тяжкувато дихати і невідомо, як реалізовувати природні потреби".

"Шкода країну, бо треба давати посади тим, хто переходить у цю шпаківню. Та ще й корм їм давати. А корм дуже дорогий зараз у шпаківні", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...