Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одіозний Марков пов'язав мера Одеси із чеченськими сепаратистами

Середа, 7 квітня 2010, 14:31
 

Лідер партії "Родіна" Ігор Марков просить СБУ, Генпрокуратуру й ФСБ Росії перевірити можливе співробітництво мера Одеси Едуарда Гурвіца із лідерами чеченських сепаратистів.

Про це Марков повідомив на прес-конференції в середу.

За його словами, протягом багатьох років Гурвіц мав тривалі контакти з лідерами чеченських сепаратистів, які використав як для підняття свого авторитету на міжнародній арені, так і для організації своєї силової підтримки в Одесі за участю чеченських бойовиків.

"Фінансове співробітництво дотепер триває. Ми ухвалили рішення передати матеріали, зібрані за 16 років (про його співробітництво), у СБУ, Генеральну прокуратуру й ФСБ Росії. Підтвердити або спростувати", - сказав Марков.

"Сьогодні, коли країну очолила нормальна людина, ми сподіваємось на об'єктивне розслідування", - відповів він на питання, чому заговорив про це саме зараз.

Він зазначив, що питання про зв'язки Гурвіца із чеченськими сепаратистами в цей час повинно бути детально вивчене правоохоронними органами, які у свою чергу повинні вжити заходів щодо недопущення підтримки діяльності терористів з території України.

Під час прес-конференції був продемонстрований відеоролик про співробітництво Гурвіца у 1994-1998 роках із лідерами Чечні.

Як повідомлялося, у грудні 2007 року Гурвіц відмовив депутатській групі "Родіна" у проведенні референдуму із питання дострокового припинення повноважень мера Одеси й Одеської міської ради через недостачу підписів.

Водночас одразу після прес-конференції у внутрішньому дворі будівлі поруч із будинком 121 по вул. Саксаганського, пролунав вибух - розірвалися два саморобних вибухових пакети, один не спрацював.

Ніхто не постраждав, машини, що знаходились у дворі, також цілі.

Раніше, в вересні 2009 року СБУ просило перевірити реєстрацію партії Родіна в зв'язку з тим. Що має інформацію про те, що діяльність партії наносить шкоду національній безпеці країни.

Українські новини, Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування