Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голові МВС Киргизії вибили око. Опозицію випустили

Середа, 7 квітня 2010, 17:00
 

Доля міністра внутрішніх справ Киргизії Молдомуси Конгатієва залишається під сумнівом, але він живий.

Про це повідомляє Фергана.Ру.

"В даний час Конгантієв знаходиться поруч з будинком обласної адміністрації. Він - у тяжкому стані, дуже сильно побитий. Йому не надається медична допомога", - повідомляє агентство.

"У місцеву лікарню доставили також і Акилбека Жапарова (першого заступника прем'єра, який також прибув у Талас), якому вибили око", - говориться в повідомленні.

 Фото azattyk.org 
 

В Бішкеку горить будівля прокуратури.

У той же час опозиція починає спроби врегулювати ситуацію. Стало відомо, що один з лідерів опозиції Темир Сарієв заявив про розмову, яка відбулася в нього з держрадником президента з питань оборони, безпеки і правопорядку Ельмурзою Сатибалдієвим, генеральним прокурором Нурланом Турсункуловим і прем'єром Даніяром Усеновим.

Досягнуто попередню домовленість про спробу припинити застосування вогнепальної зброї в центрі Бішкека і звільненні затриманих у вівторок і середу лідерів опозиції.

А депутат киргизького парламенту Іса Омуркулов повідомив, що затримані напередодні правоохоронними органами лідери опозиції вже випущені на волю, передає "Азаттык".

>

Також Державне телебачення надало ефір представникам громадських організацій і правозахисникам.

Нагадаємо, що в центрі Бішкеку при спробі захоплення будинку Будівлі уряду уже є загиблі від вогнепальної зброї, охорона будівлі уряду відкриває вогонь по демонстрантах при спробі наблизитися до периметра, серед мітингувальників так само є люди зі зброєю, яка, схоже, була відібрана в співробітників правоохоронних органів.

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, кількість загиблих при безладдях у Бішкеку склала в середу 17 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування