Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура перевіряє, чи не тиснула Тимошенко на КС

Четвер, 8 квітня 2010, 09:44


Генпрокуратура перевіряє, чи не втручалася Юлія Тимошенко в діяльність Конституційного Суду своїми звинуваченнями.

Про це повідомив газеті "Комерсант-Україна" заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев.

Як відомо, у середу Тимошенко опитали в Управлінні представництва у суді, захисту інтересів громадян і держави при виконанні судових рішень ГПУ щодо її заяв про підкуп суддів КС при ухваленні рішення про коаліцію.

Кудрявцев повідомив, що в зв'язку з цими заявами в Генпрокуратуру також надійшло звернення голови Конституційного Суду Андрія Стрижака.

"До нас звернувся голова Конституційного Суду, який вказує, що обставини, про які говорить Тимошенко, - це втручання в діяльність суду", - сказав заступник генпрокурора.

"Тепер нам потрібно відпрацювати питання, пов'язані з тим, чи дійсно це (заява Тимошенко) є втручанням у судову діяльність, після чого приймемо процесуальне рішення", - додав Кудрявцев.

Між тим, поясненнями Тимошенко, даними в середу, 7 квітня, у Генпрокуратурі залишилися незадоволені.

"На наше конкретне запитання, хто їй розповів (про підкуп суддів КС), вона відповіла в загальних висловах, що якісь народні депутати, але ніякої конкретики не вказала", - зазначив Кудрявцев.

Прізвищ, за його словами, Тимошенко не назвала: "Сказала лише, що про це знає уся Верховна Рада. А коли ми попросили назвати прізвище конкретного народного депутата, відповіла, що про це і так усі знають, тому йдіть і запитуйте всіх, а я як лідер партії маю право на власну політичну позицію".

На запитання, чи залишала Тимошенко якісь документи, які підтверджують її слова, Кудрявцев відповів: "Вона принесла якісь звернення, але так їх і не залишила - тільки рішення Конституційного суду і більше нічого".

У ГПУ Тимошенко знаходилася близько півтори години. За інформацією видання, вона розмовляла з заступником начальника управління Новіковою.

Вийшовши з будівлі, екс-прем'єр і лідер БЮТ знову заявила, що "самим викликом у Генпрокуратуру" на неї чинять тиск.

"Просто викликати в ГПУ і вимагати пояснень - не в кожній демократичній країні побачиш такі відносини в політиці", - зазначила Тимошенко.

Вона заявила, що пред'явила ГПУ всі наявні в неї докази підкупу суддів КС при ухваленні рішення про законність формування коаліції депутатами. "Головним доказом скоєного злочину є рішення Конституційного Суду, яке 6 квітня було ухвалене 11 суддями КС", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування